Elendig Roma tapte fortjent

Det var ikke mye som tydet på at det var derbytid da Lazio og Roma tuslet ut på et nærmest folketomt Olimpico onsdag kveld. Men verre enn glisne tribuner var den elendige innsatsen til guttene i rødt.

Det første kvarteret var riktignok jevnspilt, og Roma hadde noen halvsjanser. Derfra og ut tok «hjemmelaget» fullstendig over, og beholdt kontrollen helt fram til de økte til 2-0 etter drøye 80 minutter. Første da skjønte Roma at fare var på ferde, men da var det aldeles for sent. Roma taper 2-0 for Lazio etter scoringer av Milinkovic-Savic og Immobile, og har dermed et fortjent dårlig utgangspunkt før returoppgjøret.

Roma var nest best i alle situasjoner, tapte alle 50/50-dueller, og så rett og slett langt mindre gira ut enn det Lazio gjorde. I tillegg ble Spalletti satt i taktisk sjakk-matt av Inzaghi, uten at han greide å navigere seg ut av det. Kanskje burde et bytte ha kommet allerede til pause, den elendige første omgangen tatt i betraktning. Da er det nesten sjokkerende at Roma om mulig fremstod enda veikere i annen omgang.

Spillervurderinger

Allison – 6.0: Ikke brasilianerens skyld at det går som det går, kan ikke lastes for målene. Flere gode aksjoner fra strek på langskudd. Noe usikker i feltet og enda ikke spesielt god i igangsettingsfasen.

Antonio Rüdiger – 5.5: I kveld føltes det som om forsvarsrekka var på konstant gyngende grunn, og det var fint lite som hang sammen bak der. Rüdiger kanskje minst dårlig av de tre, uten at det betyr at tyskeren kan legge seg med god samvittighet i kveld.

Federico Fazio – 5.0: Hans svakeste kamp i Roma-trøya. Kunne vært direkte skyld i baklengsmål etter at han spilte ballen rett i beina på Felipe Anderson, men ryddet til slutt opp selv. Ble utfordret mer på fart langs bakken enn tidligere, noe som ble hans bane i England, og hang ikke alltid like godt med. Enkelt passert av nevnte Anderson i forkant av 1-0-målet.

Kostas Manolas – 5.0: Sjeldent har vel noen deltatt så mye og utrettet så lite. Ustrukturet, upresis og uforutsigbar. Ble preget av egen prestasjon utover i andre omgang, og lot baller han burde tatt ned eller klarert sprette, og med det invitere Lazio-spillere inn i situasjoner de i utgangspunktet ikke burde vært en del av. Til å være utrolig rask var han sinnsykt treigt. Parket av Keita Balde før 2-0.

Bruno Peres – 4.5: Fløy rundt som en hodeløs kylling på høyresiden tilsynelatende uten mål og mening. Samme karakteristikk kan brukes om innleggene hans. Defensivt kan han ikke vise til noen ting, og Lazio fikk gang på gang tilnærmet fri passasje langs Romas høyreside.

Leandro Paredes – 6.0: En av ytterst få som hadde fått meg seg at det skulle spilles en fotballkamp med avspark 20:45. Det var langt i fra alt som satt fra argentineren, men forsøkene var et velkomment innslag i et hav av apati. Tatt av etter en drøy time.

Kevin Strootman – 5.0: Begynte lovende med et par fine baller i bakrom mot Salah, før han med resten av laget visnet hen. Har blitt kreditert for hele kampen, til tross for at han ikke var å se i andre omgang.

Emerson Palmieri – 5.0: Blodfattig og tam i første omgang. Ekstremt passiv i forkant av 2-0. Giret opp siste 10, 80 minutter for sent.

Radja Nainggolan – 5.5: Det er hevet over enhver tvil at Nainggolan er i strålende form om dagen, og det kan sikkert finnes mange forklaringer på hvorfor det ikke fungerte i kveld. Én forklaring kan være tøft kampprogram, et annet at laget onsdag kveld overhodet ikke hang sammen. I en kamp der Roma var nest best i alle dueller hadde man kanskje håpet at Nainggolan med kapteinsbindet tok ekstra tak, samtidig får det være grenser for i hvor stor grad han skal bære dette laget.

Mohamed Salah – 4.5: Spilte 69 minutter uten å få til noe som helst.

Edin Dzeko – 5.0: Så uinspirert, treg og tung ut. Får samtidig ikke all verden å jobbe med, og det er vanskelig å levere som spydspiss på en kveld der det offensive maskineriet har totalhavarert.

Diego Perotti (27′) – 5.0: Skal ha for at han prøvde og faktisk evnet å dra av en mann i ny og ne. Men kaster bort to hjørnespark etter 93.30 ved å sende ballen rett i nærmeste Lazio-spiller. Når man lever av å spille fotball må det gå an å forlange at man ikke får det å slå en corner til å se ut som rakettforskning.

Stephan El Shaarawy (21′) – N/A: Kom innpå til tross for at ikke har levert noe som helst å skrive hjem om på en god stund. Skuslet vekk en potensielt stor mulighet da han skulle jåle seg til i avslutningsøyeblikket.

Francesco Totti (5′) – N/A: Fikk komme innpå på tampen uten at han rakk å gjøre så mye skade.