Tap i Derby del Sole

Det ble langt fra noen revansje for Roma etter midtukas forsmedelige tap mot Lazio i Coppa Italia. Tvert imot ble det en ny svak forestilling, og en som kan få sportslige fatale konsekvenser. For med lørdagens tap mot Napoli er nå de lyseblå kun to poeng bak Roma i kampen om direkte kvalifisering til Champions League. Og som vi vet vil helst Roma unngå play-off…

En tam første omgang gjorde at Roma måtte gå i garderoben med én baklengs i sekken. Roma produserte lite, men Strootman fikk en sjanse som han blåste over fra god posisjon. Mertens doblet ledelsen, og sin egen målkonto for dagen, fem minutter ut i den andre omgangen. Etter 89 minutter reduserte Strootman, og dypt inne på overtid vartet José Reina opp med en mirakelredning som gjorde at Napoli igjen øyner 2. plassen.

Spillervurderinger

W. Szczesny – 6.5: Kan ikke lastes for målene. Varter opp med en ekstremt god redning da Rog kunne punktert kampen.

Antonio Rüdiger – 6.0: Er ikke back i utgangspunktet, noe som synes. Ofte feilplassert defensivt, men etterstrebet å være tett oppi Insigne når det lot seg gjøre, og den lille italieneren fikk ikke utrettet all verden, tross alt. Var villig med fremover i første omgang, men det blir mye på lykke og fromme.

Kostas Manolas – 5.5: En svak kamp av grekeren. Tar, spesielt i første omgang, mange dårlige vurderinger med ball, det seg være pasningsvalg eller harakiriraid. Kunne ha satt Mertens i offisde på 1-0, selv om mesteparten av skylden må gå til hans stoppermakker. Fremstår uryddig.

Federico Fazio – 5.0: Fazio hadde om mulig en enda svakere dag på jobben, noe som understrekes av at han ble tatt av banen etter 53 minutter. Direkte involvert i begge baklengsmålene: Støter ut av fireren og åpner døra på vidt gap for Mertens som takker og bukker på 1-0. Før 2-0 spiller han ballen rett til en Napoli-spiller, noe han gjorde til stadighet lørdag.

Juan Jesus – 6.0: Gjorde forsåvidt en helt grei figur, og det var tross alt fint lite vi så til José Callejon. Får litt mer problemer defensivt i andre omgang når ubalansen i laget er større. Fraværende offensivt.

Daniele De Rossi – 5.0: En fryktelig forestilling for det som var Romas kaptein lørdag. Pasningsvalgene var ofte helt natta, og kombinert med svak utførelse føltes det mer som risiko for kontring imot enn at noe kunne skapes de gangen De Rossi fikk ballen. Brukte vel så mye krefter på å overspille og kjefte på dommeren som å spille ball.

Kevin Strootman – 6.0: Sliter med å ta tak i midtbanen sammen med en overtent De Rossi. Brenner en stor mulighet i første omgang, men leverer en klasseavslutning når han reduserer til 1-2. Hadde håpet han ville tatt enda større tak da ting buttet imot.

Stephan El Shaarawy – 5.5: Ble omtalt som «blodfattig» av Viasats kommentator Rolf-Otto Eriksen, og det er vel i grunn et ganske beskrivende ord. X-faktoren han hadde i sine første måneder som Roma-spiller er tilsynelatende låst inn et sted han ikke har tilgang til.

Radja Nainggolan – 6.0: Det var ikke så mye som satt for Radja, og i likhet med Strootman hadde man kanskje forventet at han tok større tak. Dette kan selvfølgelig, for begge to sin del, skyldes stor belastning. Våknet litt til liv mot slutten av annen omgang, men too little too late.

Diego Perotti – 6.5: En av få som greier å skape noe på egenhånd. God når han får avansere med ball, men Roma spilte vel mye ut mot El Shaarawy til venstre i første. Perotti tok venstre i annen omgang og dro seg stort sett forbi sin oppasser. Strålende forarbeid til Strootmans redusering. Fryktelig filmeforsøk på overtid.

Edin Dzeko – 5.5: Som mot Lazio manglet han service, men gud bedre for et kroppsspråk. Virker så lite engasjert at man kan mistenke at det tidlige kamptidspunktets kollisjon med TV2 Livstils marantonvisning av The Kardashians sendte bosnieren ut i bunnløs fortvilelse. Får to gode muligheter i annen omgang uten at han er i nærheten av å true Reina.

Mohamed Salah (27′) – 5.5: Blir satt opp i gode posisjoner, men klarer ikke ta vare på de. Burde absolutt ha scoret da han kom alene med Reina, men satte ballen i treverket. La seg ned for å få frispark i en situasjon der han fint kunne stått på beina og skapt en sjanse. Brukte for lang tid på å markere seg.

Bruno Peres – 5.0 (27′): Et mildt sagt lite heldig innhopp fra brasilianeren. Får mye ball, men foretar seg så utrolig mye rart med den. I tillegg ligger han ofte for smalt, prøvde seg med en flau filming, og brant en kjempesjanse.

Leandro Paredes – N/A (11′): Kun synlig da han slo en horribel tversoverpasning på egen halvdel.