Havarerte etter pause

Roma gikk ut og tok kommandoen borte mot Lyon torsdag kveld, og hva er vel da mer urtypisk enn at hjemmelaget tok ledelsen på sin første mulighet? Men Roma lot seg ikke knekke (det sparte de til senere), og Salah utnyttet en tabbe av Diakhaby etter 20 minutter og utlignet med en klinisk avslutning. Den foreløpige snuoperasjonen var et faktum 13 minutter senere da Fazio stanget inn 2-1 etter ettertrykk fra en corner. Roma hadde levert en bunnsolid første omgang, og kunne tusle fornøyde i garderoben.

Hva som skjedde der må fåglarne vite. Lyon kom ut fra startgropa i rasende fart etter hvilen, og kun drøye to minutter etter at Taylor (kveldens gode dommer) hadde markert starten på andre akt hadde Tolisso utlignet Romas ledelse. Trykket fortsatte, og flere klareringer fra Fazio i siste liten og heltmodig sprang fra Allison forhindret franskmennen fra å score. Men etter 74 minutter måtte de gi tapt. Innbytter Fekir dro først bort Fazio, før både Emerson og Jesus ble for passive, og dunket inn 3-2. Roma jaktet utligning, men det som tross alt var et resultat å leve med, ble til et særdeles vanskelig utgangspunkt da Alexandre Lacazette dundret inn 4-2 på overtid.

Med det har Roma, i likhet med i Coppa Italia, et særdeles tøft utgangspunkt før respektive returer. Så finner man kanskje trøst i Barcelonas langt mer utrolige snuoperasjon mot PSG enn det som trengs her. Men Roma er ikke Barcelona. Roma er fortsatt, i aller høyeste grad, Roma.

Spillervurderinger

Allison Becker – 7.0: Slipper altså inn fire, men står allikevel til godkjent pluss. Skuddet fra Tolisso som gir 2-2 er mulig å redde, mens de andre er vanskelige å gjøre noe med for brasilianeren. Etter utligningen er han stor, og varter opp med flere gode redninger når Lyon starter bombardementet. Spesielt god på et langskudd som endrer totalt retning.

Kostas Manolas – 6.0: Noe vanskelige arbeidsforhold der han må passe på rommet bak Bruno Peres. Litt på etterskudd i en del situasjoner, men rydder også godt opp ved andre anledninger. Blir ikke det helt store i igangsettingsfasen, som mer og mer har blitt Fazio sin sfære.

Federico Fazio – 7.0: Offensivt er det vanskelig å be om mer enn både assist og scoring fra en midtstopper. Rydder også opp ved flere anledninger inne i egen boks, og berger Roma flere ganger i siste sekund. Skjemmes imidlertid av aksjonene på 2-2 og 3-2, der han i begge tilfeller blir dratt av for enkelt.

Juan Jesus – 6.0: Spiller på det trygge, og virker langt mer komfortabel nå enn han gjorde i starten av sin Roma-karriere. Der ikke hans side det slites mest på, men er i likhet med Fazio ikke helt med på 2-2 og 3-2. På sistnevnte må riktignok landsmann Emerson ta hakket mer skyld, der han har større forutsetninger for å ta Fekir uten å lage straffe enn det Jesus har.

Bruno Peres – 5.0: Det blir altså verken fugl eller fisk. Defensivt, hvis han er til stede, er han ekstremt lett å ta seg forbi. Ga Valbuena noe hodebry i første omgang, men i den andre hadde den lille franskmannen ingen problemer med å enten ta seg forbi Peres, eller sikte inn en langkamerat. At Peres sine defensive bidrag var av det svake slaget visste Roma før de hentet ham. Det er først og fremst offensivt han skuffer stort. Både pasninger, og ikke minst innlegg, blir aldeles for upresise. Drivet og trykket som vi kjente det fra Torino er fraværende, og det samme er selvtilliten.

Emerson Palmieri – 6.5: I det store og det hele en sterk kamp fra brasilianeren, spesielt offensivt. Kjører fremover med driv og autoritet, og den tidligere hoggestabben har virkelig selvtilliten i orden. Greier å variere sine offensive bidrag. Men fryktelig passiv i forkant av Fekir sin scoring.

Daniele De Rossi – 6.0: En sterk første omgang av De Rossi der han er presis og autoritær på midtbanen. Strålende målgivende til Fazio. Men De Rossi er Roma i nøtteskall, og leverer en andre omgang helt i andre enden av skalaen. Overspilt og overløpt, mister oversikten og gir bort ballen. Byttet ut.

Kevin Strootman – 6.0: Langt mer tilstede torsdag kveld enn han var mot Napoli lørdag. Bra første omgang, men burde utnyttet den store sjansen sin langt bedre. Spiller seg til en bra mulighet også i andre, men fikk ikke uttelling. Forsvinner deretter fra oppkjøret når Lyon girer opp, og virker å gå litt tom. Det begynner kanskje å minne noe om rovdrift om dagen på nederlenderen.

Radja Nainggolan – 6.0: Under vanlig standard fra Nainggolan, i et kampbilde som i utgangspunktet burde passe han godt. Fikk ikke rytme og flyt i spillet sitt, og kastet nok bort en kjempemulighet da han spilte Salah istedenfor Dzeko på en stor kontringsmulighet i annen omgang.

Mohamed Salah – 6.5: Det livligste av Salah siden Afrikamesterskapet. Klinisk scoring til 1-1, og hadde han vært like kald hver gang hadde han vel luktet på godt over 30 kasser i løpet av sesongen. Byr skikkelig opp til dans i første omgang, men forsvinner litt i andre. Hadde håpet farten hans skulle skapt litt mer problemer i annen omgang da rommene åpnet seg.

Edin Dzeko – 6.0: Viste mye bra som tilrettelegger i første omgang, og satte opp flere fine angrep. Var imidlertid ikke spesielt nære scoring og gode avslutningsmuligheter selv. Forsvinner i andre omgang, og ekstremt slapp der han ikke gadd å løpe på returen fra Lopes etter skuddet fra Strootman.

Leandro Paredes – N/A: Kom inn for De Rossi etter at 80 minutter var passert og rakk ikke sette sitt stempel på kampen.

Diego Perotti – N/A: Se: Leandro Paredes.

Stephan El Shaarawy – N/A: Kom inn etter 93.30 av helt ukjente grunner.