På jakt etter kvartfinaleplass

Etter en forferdelig 2. omgang for en uke siden må Roma hente inn 4-2 torsdag kveld for å ta seg til kvartfinale i Europa League.

 

 

Etter tre starke tap (Lazio, Napoli, Lyon) slo Roma tilbake med et B-preget mannskap borte mot Palermo på søndag da Roma vant hele 3-0 etter scoringer av El Shaarawy, Dzeko og Bruno Peres. Mange spillere som har spilt mye i det siste fikk endelig en pust i bakken og forhåpentligvis er det noen friske bein som trapper opp på Olimpico i morgen kveld.

For forutenom Alessandro Florenzi så har Spalletti er skadefri tropp. Rüdiger er også tilbake etter å ha sonet en kamps karantene forrige kamp etter han pådro seg rødt kort mot Villarreal. Clemet Grenier som debuterte fra start og hadde en nydelig assist på søndag kan ikke spille ettersom han allerede har spilt for Lyon denne sesongen i Europa.

Det er ikke ventet at Spalletti sparer på noe i morgen og Roma som minst må score to mål i morgen er Dzeko selvskrevet fra start. Salah blir nok med Dzeko på topp med Nainggolan i posisjonen like bak. Ettersom det må satses offensivt så er det ventet at Parades og Strootman starter på sentral midtbane. Med Rüdiger tilbake vil nok Juan Jesus starte på benken, resten av laget er ventet å være likt som for en uke siden.

Lyon fortsatte sin gode form i helgen og slå Toulouse hele 4-0 på hjemmebane og holder fortsatt stand på 4. plassen i Ligue 1. Målscoreren fra forrige oppgjør Diakhaby er usikker sammen med Rybus. Memphis Depay som scoret to mål i helgen er ute av samme grunn som Grenier.

Roma har ikke vært i en kvartfinale i en UEFA-turnering på 10 år etter at de da slo Lyon 2-1 sammenlagt. Forhåpentligvis gjentar det seg i morgen, men da må en real snuoperasjon skje!

Forventede lagoppstillinger:

ROMA (3-4-1-2): Alisson; Manolas, Fazio, Rüdiger; Peres, Paredes, Strootman, Emerson; Nainggolan; Salah, Dzeko

LYON (4-2-3-1): Lopes; Morel, Mammana, Yanga-Mbiwa, Jallet; Gonalons, Tousart; Valbuena, Tolisso, Ghezzal; Lacazette