Bitter Europa-exit

Etter 2-4 i snippsekken fra Frankrike måtte Roma vinne med minst to mål hjemme mot Lyon torsdag kveld. Og med det utgangspunktet var det ventet at Spallettis menn ville gå offensivt til verks. Så ble også tilfellet, der Roma kom ut i hundre og helsike fra start. Rüdiger var uhyre nære, men traff undersiden av tverrligger. Etter at Roma hadde presset enormt i åpningskvarteret, resulterte en sjelden Lyon-visitt på Romas halvdel i frispark der gjestene også scoret etter nettopp frispark i første kamp. Og jaggu gjentok ikke historien seg, og 1-0 til Lyon.

Håpet tentes nesten umiddelbart etterpå, da Kevin Strootman utlignet. Roma fortsatte hardkjøret, men Lopes viste seg igjen som en vanskelig mann å overliste. Ledermålet kom etter timen da Lyon surret det til og lagde selvmål. Roma presset og presset for vinnermålet, men det kom aldri. Det er riktignok en sannhet med modifikasjoner, all den tid Dzeko satte en ball i nettet. Dommerteamet mente imidlertid at pasningslegger El Shaarawy hadde vært i offside, noe som viste seg å ikke stemme. Dermed ble det tap 4-5 sammenlagt, og en fryktelig bitter Europa-exit for Roma.

Spillervurderinger

Allison Becker – 7.5: Vanskelig å gjøre noe med målet. Varter opp med tre superredninger i andre omgang, der den ene er av det enorme slaget og ga Roma fortsatt håp. Mye å gå på med beina.

Kostas Manolas – 6.0: Svak ved baklengsmålet og burde ha tatt mer lærdom av det som skjedde i Frankrike. Ellers en kamp på det jevne.

Federico Fazio – 6.5: Rydder som vanlig opp mesterlig i luftrommet. Noe blandet drops hva angår oppspill, pluss noen farlige forsøk på brudd foran.

Antonio Rüdiger – 6.5: Kunne ha gitt Roma ledelsen på 0-0, men traff metallet. Stort sett OK defensivt, og setter motstander litt under press når han fører ball ut av eget ledd.

Bruno Peres – 5.0: Det burde være et krav for profesjonelle fotballspillere at de greier å gjøre to gode ting på rad. Peres kan sette opp de lekreste veggspill, for så å sende innlegget til Tevere. Aller dårligst innleggskvalitet blir det de gangene han har god tid til å sikte. Kaster bort to-tre potensielt kjempemuligheter ved å lompe ballen til motspillere.

Mario Rui – 6.0: Brukbar kamp av en Rui som fortsatt er på jakt etter kampform. Bedre innleggskvalitet enn sin makker på andre siden. Litt omstendelig i enkelte situasjoner, som trolig kan settes på kontoen for kamprust.

Daniele De Rossi – 6.0: Leverte en god dødball da Roma utlignet. Serverte deretter en rekke dødballer, først og frems cornere, som var under enhver kritikk. Varierende pasningskvalitet.

Kevin Strootman – 7.0: Var tilbake til sitt beste energinivået og ga virkelig alt og litt til. Scorer et mål, men burde ha blitt tomålsscorer da han fikk to sjanser mot Lopes.

Radja Nainggolan – 6.0: Pådriver for det enorme tempoet Roma holdt, men kom allikevel ikke helt til sin rett. Noen glimt av storhet, som da han leverte en av sine karakteristiske kroktaklinger, men også hodemist, som da han prøvde å spille vegg da han skulle lagt ballen inn i feltet da Roma hadde tømt seg. Heldigvis ryddet Allison opp i motsatt ende.

Mohamed Salah – 5.5: Ikke i nærheten av å være den trusselen han burde være. Klarer ikke å komme i gunstige posisjoner slik at han får utnyttet sin fremste forse; farten. Bommet på en stor mulighet i første omgang da han kom igjennom mot Lopes.

Edin Dzeko – 5.5: Burde hatt mye tydeligere tilstedeværelse i en slik type kamp. Fyrer av en lompe fra hold i første omgang, men skaper utover dette ikke det helt store.

Stephan El Shaarawy (31′) – 7.0: Brukte ett minutt på å skape situasjonen som resulterte i Roma-ledelse. Var livlig langs høyresiden og så ut til å trives med en litt dypere utgangsposisjon enn normalt. Skapte mye mer enn hva Peres gjorde. MEN: skulle ha sendt Roma opp i 3-1 da han fikk skyte fra bra hold. Avslutningen gikk imidlertid på feil side av stolpen.

Diego Perotti (14′) – N/A: Dro av folk langs venstresiden og slo noen gode innlegg gutta i boks gjerne kunnet fått mer ut av.

Francesco Totti (6′) – N/A: Startet med å servere et par millimeter presise pasninger i lengderetning. Ble deretter litt borte, før han dukket opp på overtid og serverte et godt hjørnespark og et innlegg.