«Vi tenker ikke på Lazio»

Kun få dager før Roma skal prøve å reise kjerringa mot Lazio i Coppa Italia, møter giallorossi Empoli hjemme på Olimpico. Det som på papiret skal være en spasertur i parken, kan fort bli en vrien affære for et Roma-lag kjent for å surre det til på de rareste tidspunkter.

«Derbyet virker kanskje viktigere på papiret, men om vi skal gå inn i det i god form må vi slå Empoli først», slo Luciano Spalletti fast på fredagens pressekonferanse. «Vi må ikke la oss distrahere; vi har fullt fokus på morgendagen».

På skadefronten ser det bra ut for Roma; Florenzi er selvsagt ute, og på sidelinjen får han besøk av Daniele De Rossi, som fikk seg en trykk da han representerte Italia. Spalletti kom imidlertid med gode nyheter da han meldte at De Rossi allerede ser bedre ut, og skaden er neppe alvorlig.

Lørdag kvelds motstander er Empoli. Toscana-laget har, etter to gode sesonger, en langt tyngre stund denne runden. Heldigvis er Palermo, Crotone og Pescara enda svakere, noe som plasserer Empoli på en 17. plass med beskjedne 22 poeng, sju poeng foran Palermo. På bortebane står laget til den Roma-eide keeperen Lukasz Skorupski med fattige 1-4-9. På disse fjorten kampene har det blitt enda stusseligere seks scorede mål. Roma må med andre ord finne seg i å være kjempefavoritter på fort Olimpico lørdag kveld.

Et annet viktig aspekt ved kampen er en helt annen kamp denne runden: Napoli-Juventus. Roma er to poeng foran de blå fra Sør-Italia, og bør, om vi skal være helt ærlige, håpe at Juventus tar med seg alle tre poengene fra Napoli. I et slikt scenario vil Roma ha fem poengs luke til Napoli, og dermed «god» kontroll på 2.plassen som gir direkte innpass til Champions League. Det trenger Roma.

Trolig vil ikke Spalletti risikere å rotere noe særlig, men håper på å punktere kampen tidlig og gjøre justeringer underveis. Mange spillere har fått hvile, og laget har forhåpentligvis fått utnyttet den lenge etterlengtede pausen. Det er imidlertid fullt mulig at det blir noen små justeringer fra det vante. For eks. kan det tenkes at Nainggolan, som spilte for Belgia, får smake benk til fordel for en uthvilt Perotti. Det kan også tenkes at Mario Rui får en sjanse til å spille seg i form.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Fazio, Rüdiger; Peres, Strootman, Paredes, Rui; Perotti, Salah; Dzeko

EMPOLI (4-3-1,2): Skorupski; Laurini, Bellusci, Barba, Pasqual; Krunic, Mauri, Croce; El Kaddouri; Pucciarelli, Thuam

Kampstart er lørdag 20:45 og oppgjøret vises på Viasat Sport og Viaplay.

DAJE ROMA!