Med kniven mot strupen

Så, da var vi her igjen. Med mindre Juventus kollapser på spektakulært vis over de neste ukene, står vi nemlig ovenfor sesongens siste mulighet til å vinne noe som helst. Og når utgangspunktet er et returoppgjør hvor første kamp endte i et fullt fortjent 0-2, så ser det dessverre ikke ut til at støvet i troféskapet vil børstes vekk i år heller.

Simone Inzaghi har stablet et imponerende Lazio på beina. Forsvaret er like stabilt og gjerrig som det var under Pioli, Lucas Biglia holder midtbanen på forbilledlig måte og Ciro Immobile er tilbake i den formen som gjorde han til toppscorer i 2013/14-sesongen. I tillegg har Stefan De Vrij gjort et forrykende comeback etter kneskaden forrige sesong. Med unntak av en stjerne(?)nykke eller to signert Felipe Anderson ser de Napoli-fargede ut som et mer komplett lag enn på lenge, og det sier seg selv at Roma må varte opp med en innsats av de helt store for at dette skal gå veien.

Foran morgendagens kamp er De Rossi stadig ikke 100% etter ryggskaden han pådro seg i vennskapskampen mot Nederland, men visekapteinen er med i troppen og vil etter alt å dømme starte på benken. Bortsett fra det stiller Spalletti med tilnærmet fullt mannskap, og en Dzeko tilbake i scoringsform vil nok starte på topp, enten flankert av Salah og Perotti eller i tospann med en av dem. På midtbanen har Leandro Paredes levert et par godkjente kamper og vil muligens steppe inn for De Rossi, mens Radja og Strootman som vanlig vil gi jernet både forover og bakover på banen (samt takle så det lukter svidd hele veien til Ostia).

Og det står mer enn bare en finaleplass på spill for Roma i morgen. Det har vært mye blest rundt Luciano Spalletti det siste året, men det skal godt gjøres å hevde at den toscanske treneren ikke har levert varene for Roma. Likevel står han for øyeblikket uten kontrakt over sommeren, og har hittil holdt fast ved at han ikke vil fortsette som Roma-trener dersom han ikke vinner noe som helst i år. Tvilende tunger vil ha det til at 58-åringen har en muntlig avtale med Juventus om å ta over i Torino dersom Allegri gir seg ved sesongslutt, men bare Fiorentina-supporteren Spalletti kan svare på om det er den reneste konspirasjon å anklage ham for slikt. Under dagens pressekonferanse uttalte treneren at fremtiden hans ville være åpen for diskusjon etter morgendagens semi-finale, men vi kan vel allerede gjette hvilken lyd pipa får dersom Roma ryker ut av cupen mot sin argeste rival…

Hva angår den administrative siden av fotball ser det uansett ut til at tidene forandres. Tidligere sportsdirektør i Sevilla Ramón Verdejo (bedre kjent som Monchi) er som kjent ferdig i den andalusiske klubben, og har nylig bekreftet at han overveier et tilbud fra Roma. Spanjolen har kategorisk avvist å jobbe i en annen spansk klubb, men benyttet også anledningen til å understreke at tilbudet fra Roma kun er ett av mange. Kanskje avventer også han morgendagens resultat, og venter i spenning på å se hvordan denne spillergruppa leverer med kniven mot strupen?

Avspark er kl 20:45, dommer blir Nicola Rizzoli. Det skal også sies at Curva Sud endelig er tilbake, etter at de beryktede sperringene i Curvaen endelig er fjernet.