På CL-tokt i Emilio-Romagna

Roma reiser til Emilia-Romagna med kun ett mål i bagasjen: Tre poeng mot Roberto Donadonis menn. Roma kan få en gylden mulighet til å stramme grepet om den viktige 2. plassen ytterligere ettersom Napoli reiser til Olimpico for å møte Lazio søndag kveld. Normalt ville vi gitt de tre poengene til Napoli på forhånd, men denne gangen har faktisk den cupfinale-klare lillebroren noe å spille for. Skulle de vinne vil de nemlig kun være ett poeng bak Sarri, Hamsik og co. og kan dermed melde seg på i kampen om å spille Champions League neste år.

Men Roma må først og fremst gjøre jobben selv borte i Bologna. Søndagens hjemmelag ligger på en 14. plass, men trenger ikke bekymre seg for å havne i noen nedrykksstrid i vår. Det er med andre ord et Bologna-lag med lave skuldre Roma møter, og det kan kanskje slå begge veier. Bologna gikk syv strake kamper uten seier før de slo Sassuolo 1-0 den 12. mars. Etter dette står de med en brakseier 4-1 mot Chievo og et knepent 0-1 tap for Fiorentina i Firenze. Dermed har søndagens motstander funnet litt tilbake til rett spor.

Bataljen søndag ettermiddag byr også på gjensyn med gamle kjenninger. Både Torosidis, Destro og Viviani trekker i hjemmelagets farger når kampstart nærmer seg. De to førstnevnte er trolig med fra start, mens Viviani, i sin tid den «nye De Rossi», trolig starter oppgjøret på benken. Masina er tvilsom for vertene, mens Helander er ute av oppgjøret.

Roma på sin side er ute av Europa League og ute av Coppa Italia etter et forsmedelig nederlag mot Lazio i semifinalene. Det begynner å virke høyt tvilsomt om Luciano Spalletti leder laget neste sesong, til tross for at flere spillere har uttrykt at de ønsker blankskallen fra Toscana med videre som sirkussjef. Uavhengig av hvem som måtte være sjef på Roma-benken i august; det som gjelder nå er å sikre 2. plassen og direkte inngang til neste sesongs Champions League. Med et stadion som tilsynelatende tar millennier å ferdigstille, er Roma mer enn noen gang avhengig av å spise kirsebær med de store på tirsdager og onsdager. Ikke bare er det sportslig utfordrende, men for klubben gir det etterlengtet klingende mynt i klubbkassa.

Og som sagt; for en sjelden gangs skyld er det lov å håpe på at Lazio karrer med seg poeng fra en fotballkamp. Mot et Bologna som ikke har all verden å spille for, og Roma som har det motsatte, bør ikke giallorossi ha noen motivasjonsproblemer før oppgjøret på Renato Dall’Ara. Men som alltid tar vi forbehold om at Roma fortsatt er Roma.

Da lagene møttes i høst stakk Roma av med en komfortabel 3-0 seier etter at Salah gjorde alle målene.

Noe smårusk finnes det i maskineriet til ulvene. De Rossi sliter fortsatt noe med skaden han pådro seg under forrige landslagspause, noe som kan bety fornyet tillit til en Leandro Paredes vi kanskje hadde forventet oss mer av denne sesongen. I tillegg er trolig Emerson Palmieri ute, og blir erstattet av Mario Rui. Polakken er bankers i mål, og de tre bak er også en velkjent kombinasjon i form av Fazio, Rüdiger og Manolas. Peres kommer trolig inn igjen etter å ha startet på benken mot Lazio sist.

Sannsynlige lagoppstillinger:

BOLOGNA (4-3-3): Mirante; Krafth, Maietta, Gastaldello, Torosidis; Nagy, Pulgar, Dzemaili; Verdi, Destro, Krejci

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Fazio, Rüdiger; Peres, Paredes, Strootman, Rui; Nainggolan, Salah, Dzeko

Kampstart er 15.00 og oppgjøret vises på Viasat Sport samt Viaplay.

DAJE ROMA!