Tre poeng i banken

Et forholdsvis effektivt Roma tok en solid 3-0 seier på fremmed gress i Bologna.

Men Roma startet ikke bra, og det var hjemmelaget som så best ut og var farligst frempå i kampens anledning. Men kampen endret karakter da Federico Fazio banket ballen i mål etter et hjørnespark etter 25 minutter. Roma fikk mer kontroll på ballen, og Mohamed Salah la på til 2-o fire minutter før pause etter flott forarbeid av Strootman og Dzeko.

Men Roma fikk det litt hett i inledningen av andre omgang da Dzemaili og Di Francesco begge brant store muligheter. Etterhvert kom imidlertid giallorssi seg til hektene, og da innbytter Diego Perotti serverte Dzeko på sølvfat etter 71 minutter var spikeren ettertrykkelig satt i Bologna-kista.

Spillervurderinger

W. Szczesny – 6.5: God i posisjoneringspillet, som gjør at han står der avslutningene kommer. Holder nullen i Serie A for 13 gang denne sesongen.

Antonio Rüdiger – 6.0: En litt rufsete kamp av tyskeren, som spesielt offensivt sendte fra seg mange baller uten adresse. Noe formidlende at han er midstopper av natur, selvsagt.

Kostas Manolas – 6.0: Også grekeren fremstår noe rufsete. Er naturlig noe uryddig i stilen, men blir tidvis i villeste laget. Fin blokk på skudd i første omgang.

Federico Fazio – 6.5: Strålende avslutning som gir Roma 1-0. Stort sett OK kontroll bakover, men noe slurv i markeringsspillet. Enkelte svake avleveringer.

Juan Jesus – 5.5: Ingen spesielt heldig kamp av brasilianeren, uten at det får noen konsekvenser. Sliter med posisjoneringen, og ga Bologna en kjempemulighet etter en svak klarering tidlig i første omgang.

Daniele De Rossi – 6.0: En OK kamp av søndagens kaptein, om enn noe småamper. Savner kanskje at det tas noe mer tak når Bologna kommer klart best i gang i oppgjøret. Prøver noen gjennomspill som ikke lykkes.

Kevin Strootman – 6.5: Anonym lenge, men spiller seg bra opp i andre omgang der han tar tak og driver opp tempoet. Spiller med et herlig temperament.

Stephan El Shaarawy – 6.0: Får tillit fra start og prøver seg med varierende kvalitet på å levere offensive bidrag. Skjærer som regel innover, men har ikke den samme evnen til å passere motspillere som Diego Perotti har. Dermed ble det lite sluttprodukt for faraoen.

Radja Nainggolan – 6.5: Løper mye som vanlig, men pasningskvaliteten var av mer uvanlig kvalitet fra Nainggolan. Ikke like dominerende og tilstede som normalt, men kamp på det jevne.

Mohamed Salah – 7.0: Spolerte en del gode muligheter i andre omgang med sløve avleveringer. Ender allikevel opp med én scoring etter en nydelig chip, og spiller strålende igjennom Diego Perotti fra egen halvdel i forkant av 3-0 og er således vital for de tre poengene.

Edin Dzeko – 7.0: Forholdsvis anonym i store deler av kampen, men kan rusle av banen når det er fem minutter igjen med assist og scoring. Målet var nok noe av det enklere han er gjort, men den målgivende pasningen til Salah oste det klasse av. God i de avgjørende øyeblikkene.

Diego Perotti (25′) – 7.0: Spiller bare 25 minutter, men skaper ubalanse og sjanser hver gang han får ballen. Passer utmerket i 4-2-3-1 der han kan gå en-mot-en mot backen. Varierer ved å gå rundt eller inn, og har en timing i rykket sitt få henger med på. Kunne ha scoret, men avslutningene satt ikke. Ekstremt uselvisk når han serverer Dzeko på 3-0. Visste han at Belotti hadde gjort mål for Torino?

Thomas Vermaelen (12′) – N/A: Har ikke hatt noen stor Roma-karriere, og markerte seg her ved å klusse til innbyttet. Ellers usynlig.

Francesco Totti (5′) – N/A: Fikk noen minutter og skaffet et par frispark.

Roma legger dermed press på Napoli som møter Lazio i Roma søndag kveld.