Monchi så Roma vinne

24. april 2017 kan ha vært starten på en ny æra for AS Roma. Klubben bekreftet offisielt at Monchi, Sevillas tidligere sportsdirektør, har signert en avtale på fire år, med opsjon på ytterligere ett. Den skallede spanjolen har på det nærmeste vært klar lenge, men noen timer før Pescara-Roma var altså det formelle i orden. Fra tribuneplass i Pescara fikk han se Roma ta med seg tre forholdsvis enkle poeng mot Zdenek Zemans jumbolag.

Som ventet ble det sjansebonanza, og både Dzeko, El Shaarawy og Nainggolan burde ha scoret før Strootman sendte Roma i føringen etter 44 minutter. Minuttet etter doblet kaptein Nainggolan ledelsen og dermed hadde Roma en bra buffer før andre omgang. Den var knapt noen minutter gammel da Salah curlet inn 3-0, og en praktkontring etter timen sementerte seieren for Roma da Salah satte inn sitt andre.

Roma slapp seg ned etter dette, og Benali fikk inn en redusering for Pescara, og dermed vant Roma oppgjøret komfortabelt 4-1.

Spillervurderinger

W.Szczesny – 7.5: Fikk mer enn nok å bryne seg på, spesielt da Roma slapp seg nedpå den siste halvtimen. Vartet opp med flere gode redninger og aksjoner. Bra på sette hurtig i gang, skortet enkelte ganger på presisjonen.

Antonio Rüdiger – 6.0: Romas svakeste. Kan unnskyldes noe i og med at han spiller høyreback, men totalt sett mye rufs både offensivt og defensivt mandag kveld.

Kostas Manolas – 6.0: Løper opp ballene som kommer inn bak fireren til Roma. Gjentatte svake avleveringer offensivt, og sover på reduseringen når Benali kommer fra blindsida.

Federico Fazio – 6.5: Kamp på det jevne. Langt mindre å ta for seg i lufta enn normalt.

Emerson Palmieri – 7.5: Sterk kamp av Emerson med god kontroll defensivt, og fine bidrag offensivt. Vital i oppbygningen av Romas 3-0 mål. Kan med fordel gjøre mer for å holde seg på beina enkelte ganger.

Kevin Strootman – 7.5: River og sliter sentralt på midten, og en viktig brikke. Belønnes med scoring, og skrudde av ketsjup-lokket. Slipper seg kanskje vel nedpå utover i andre omgang, men vi får håpe han fikk konservert tilstrekkelig med krefter til derbyet søndag.

Leandro Paredes – 8.0: En av hans beste kamper denne sesongen. Mer konstruktiv og søkende i pasningsspillet, og finner gode løsninger ofte. Slår en virkelig lekkerbisken av en pasning til El Shaarawy i forkant av 1-0, og dominerte ellers den sentrale midtbanen. Spennende å se hvem som får startplass ved siden av Strootman til søndag.

Mohamed Salah – 8.0: Var virkelig på hugget, og kunne godt ha fått en grytidlig scoring, men avspist av dommeren. De gangene han greide å ikke gå i offsidefella, og heller rundlurte oppasserne sine var han en nytelse å se på. Sterk på begge mål; avslutningen på sin første, og i oppbygningen til sin andre. Snyter allikevel Dzeko for to mål ved å slå to dårlig pasninger til bosnieren på blank goal. Kunne kanskje ha skutt selv på forsøk nummer to, men når han først sentrer må kvaliteten være bedre. Slår uforståelig ballen foran Pescara-forsvaren i forkant av 2-0 snarere enn bak. Men alt i alt; Salah er klar for derby.

Radja Nainggolan – 7.5: Bra kamp av mandagens kaptein, som også han burde ha gjort mer enn det ene målet han endte opp med da han druset ballen i tverrligger fra kort hold på 0-0. Jobber godt og er en sentral brikke i det som skjer i nær alle spillets faser for Roma. Fikk forhåpentligvis spart noe på kruttet ettersom seieren var sikret.

Stephan El Shaarawy – 8.0: Ender opp med hat-trick i målgivende pasninger, og mer kan man vel egentlig ikke be om. Startet dårlig med å brenne to store muligheter, og var i ferd med å gå seg litt vill i oppgjøret før han forvaltet Paredes sin glitrende pasning på best mulig vis. Salah må få mesteparten av æren for neste målgivende før faraoen igjen gjorde en strålende jobb da hans delvise landsmann punkterte kampen. Spilte på seg viktig og rikelig med selvtillit.

Edin Dzeko – 7.0: Fikk ikke pyntet på målstatistikken, og ble forbannet da han ikke fikk bruke de siste tjue minuttene i embets medfør. Kjefta og smalt mot Spalletti og gikk rett i garderoben. Legitimt å bli forbanna, men burde vært voksen nok til å sette laget foran seg selv, og burde ha funnet plassen sin på benken. Skal ha marsjert forbi pressekorpset og rett i bussen etter kamp. Brant én stor mulighet i kampen mot Belotti og Icardi, men forvaltet den svake pasningen fra Salah godt da han serverte Nainggolan på sølvfat til 2-0. Sterk som en bjønn, men manglet prikken over i’en, noe han «tilsynelatende» var klar over. Det skal sies at byttet fremstod noe merkelig, og vi kan foreløpig bare spekulere i Spallettis tankegang. Kanskje pirker han i beistet så det er i drapsmodus (ikke ta bokstavelig) søndag? Når det er sagt er vel ikke overtenning den beste medisinen mot lømlene i lyseblått.

Clement Grenier – N/A: Fikk 19 minutter, Palermo-dødaren fra Frankrike. Hentes inn som ekstrahjelp for å gjøre de enkle jobbene ingen andre gidder uten å gjøre seg særlig bemerket.

Juan Jesus – N/A: Inn for at Emerson, som har vært ute med skade en liten periode, fikk hvile de siste 10.

Diego Perotti – N/A: Fikk noen minutter på tampen.

Karakterene hadde nok vært høyere om statistikken hadde vært den samme mot bedre motstand. Pescara er på alle måter et Serie B-lag, og denne kampen sendte de også ned i teorien. Vi ønsker imidlertid Zeman lykke til med delfinene, og håper neste sesong for Pescara blir like seerverdig som da han sist ledet de i Serie B.

Roma er nå på sin side fire poeng foran Napoli, noe man trenger når man nå går inn i en rekke som består av Lazio, Juventus og AC Milan. Og på Trigoria er det nå en genierklært spanjol som sitter med puslebrikkene…