Formiddagskamp: Roma – Lazio

‘Roma er favoritter og vil være ute etter hevn’, sa Lazio-manager Simone Inzaghi i sitt møte med pressen foran søndagens Derby della Capitale. Ja, selv om Roma teknisk sett vant forrige oppgjør mot sin babyblå byrival så var det sistnevnte som gikk av banen med hodet hevet og med to føtter  inne i en finale i Coppaen der de skal møte sin hardeste konkurrent hva gjelder Italias minst sjarmerende fotballklubb.

Spalletti, som mente kampen heller burde blitt spilt klokken 2030 enn tidlig formiddag, har mye å bevise ovenfor Olimpico søndag. Det begynner å bli lenge siden Roma kom seirende ut av en kamp eller et cup-ledd hvor de var under et visst press. Bortekampen mot Inter i slutten av februar, muligens? Nå er det på tide å sikre andreplassen, noe mannen selv har sammenlignet med at himmelporten vil åpne seg. Med dette som mål har Spalletti heldigvis en stort sett skadefri stall å velge fra (selv om man savner Florenzi kanskje enda litt ekstra da det er tid for derby). Vi tror på følgende startellever:

Roma, 4-2-3-1: Szczesny: Emerson, Fazio, Manolas, Rüdiger; Strootman, De Rossi; El Sharaawy, Nainggolan, Salah; Dzeko.

Inzaghi, på sin side, står nå med kun to seire på de siste fem kampene. Han og hans menn vil dermed også være motiverte til å prestere, spesielt etter en solid selvtillitsboost i form av 6-2 hjemme mot stakkarslige Palermo i forrige serierunde. Lazio må klare seg uten skadede Marchetti, Abukar og Murgia, og stiller trolig med denne startoppstillingen:

Lazio, 3-5-2: Wallace, De Vrij, Bastos; Lulic, Milinković-Savić, Biglia, Parolo, Basta; Immobile, Anderson.

Kampstart er er som sagt 1230, og du kan få med deg moroa på Visat Sport og/eller Viaplay.

Daje!