Ydmykende tap i Derbyet

Roma hadde muligheten til å knappe luken opp til Juventus til 6 poeng, men istedet for ble det et sviende nederlag og Napoli er for alvor invitert med i kampen om 2. plassen.

de rossi lazio

 

Roma startet kampen bra, men etter Dzeko misset på en meget stor mulighet i åpningsminuttene stoppet det hele opp for Roma. Selv med klart mest ballinnehav greide viste ingen av spillerne noe vilje til å skape noe som helst. Det var dermed ikke noe å si på at Lazio tok ledelsen etter 12 minutter ved Keita da Emerson og Fazio rygget inn i egen 16-meter. Lazio skulle også hatt en straffe da Fazio sparket ned Lukaku, men istedet for så inviterte dommeren Roma inn i kampen igjen da han ga straffe til Roma da Strootman filmet like før pause. De Rossi satte straffen og lagene gikk til pause på 1-1.

Roma åpnet 2. omgangen med et strålende angrep, men en strålende redning av Strakosha hindret Dzeko å sette sitt første derby-mål denne sesongen. Fra den muligheten handlet alt om Lazio og de skapte sjanse på sjanse og satte inn to scoringer før sluttsignalet gikk. Som om dagen ikke var ille nok fra før av valgte Rüdiger å pådra seg et direkte rødt kort på overtid da han satte en real stempling. Dermed må Roma greie seg uten tyskeren borte mot Milan. Roma har nå 9 poeng opp til Juventus med 4 kamper igjen og Napoli er med seier mot Inter i kveld kun poenget bak Roma som innehar den viktige 2. plassen som gir direkte plass i Champions League.

 

Spillervurderinger:

Wojciech Szczesny – 6,5: Eneste som får godkjent i dag er polakken som holder Roma inne i kampen med redning på redning. De to første scoringene går via Roma-bein og dermed vanskelige å ta, og den siste scoringen er det lite å få gjort noe med.

Antonio Rüdiger – 4,0: Som resten av laget var det ingen stor dag av Rüdiger, startet kampen som høyreback og innleggene satt ikke. Ble rundlurt av Lulic gang på gang. Da Fazio ble byttet ut ble han satt i midtforsvaret og hang ikke med på kontringene til Lazio. Hodeløst å få rødt kort på slutten.

Kostas Manolas – 4,5: Best av de verste i forsvaret i dag. Blir litt halvhjertet over hele linjen. Vinner få dueller og blir ekstremt mye trilling av baller til midtstopperkollegaene.

Federico Fazio – 3,5: Hans dårligste kamp i Roma-trøya? Rygger på 1-0, skulle blitt blåst to straffer mot seg, er sist på ballen på 2-0. Er generelt for sent ute til alt som var i dag, en grusom kamp av argentineren. Ble byttet ut for Perotti etter 64 minutter

Emerson Palmieri – 4,5: Er alt for passiv på 1-0 og ballen går også mellom beina hans. Slet med Keita gjennom hele kampen. Eneste positive en kan si er at han fikk en del frispark og han gav ikke bort ballen like mye som resten av lagkameratene.

Radja Nainggolan – 4,5: En ser at han prøver å få til ting, men det vil seg ikke. Pasningene, taklingene og løpene satt ikke gjennom hele kampen og et par slappe skudd var det han fikk til.

Daniele De Rossi – 5,0: Styrer greit midtbanen, men generelt så fikk midtbanen til Roma juling av Lazio sin. Får en etterlengtet derbyscoring på straffe. Har noen fine vendinger, og noen gode pasninger, men generelt en svak kamp som resten.

Kevin Strootman – 4,0: Her var det langt unna den samme grintaen som i oppgjøret i høst. Filmer seg til straffespark, og en kan si hva man vill om filming i fotballen, men den filmingen er meget godt teknisk utført om ikke annet.  Slår feilpasninger i øst og vest, og er omtrent ikke synlig i det offensive spillet.

Stephan El Shaarawy – 4,0: Gjemmer seg bort og blir for svak i de avgjørende situasjonene. Blir byttet ut til pause.

Mohamed Salah – 5,0: Gjør et forsøk på å stikke på løp, men får få baller å jobbe med. Har et ekstremt godt raid i starten av 2. omgang som skulle blitt scoring.

Edin Dzeko – 4,0: Bommer på to meget store sjanser, tidlig i hver omgang. Får ikke så mye annet å jobbe med, men prøver heller ikke stort å få noen baller heller.

INNBYTTERE:

45′ Bruno Peres – 3,5: Vi har nok ganger snakket om mangelen på ferdigheter og at innleggene ikke sitter og førstetouchen er for dårlig osv. osv…. men når tilogmed han har mistet innsatsviljen er det ikke mye mer å gå på. Den daffe jogginga tilbake i forkant av 3-1 målet til Lazio er noe av det verste jeg har sett….

64′ Diego Perotti – 4,5: Noen fine dribleraid, men fikk aldri gitt fra seg ballen i tide.

73′ Francesco Totti – N/A: Kommer inn til muligens sitt siste derby og fikk vist frem de nye gullskoene. Roma hadde kapitulert før Totti kom innpå og kongen greide ikke å snu trenden. Utgjorde ingen forskjell.