Nøkkelkamp i Milano

I skrivende stund har nettopp Napoli slått Cagliari 3-1 i mafiabyen, og dermed passert Roma på Serie A-tabellen. Med en Napoli-luke på to poeng, bør Roma reise fra San Siro med full pott søndag kveld. For med Juventus rett rundt hjørnet, er toget som går direkte til neste sesongs Champions League i ferd med å forlate perrongen uten Roma ombord.

Heldigvis er det ikke stormakten AC Milan som står på motsatt halvdel søndag, men den tidligere stormakten AC Milan. Kanskje er skuta i ferd med å snu for rossoneri, men de nye eierne får uansett ikke utrettet mye sportslig før sommerens overgangsvindu har åpnet og lukket seg igjen. Men med en begrenset stall ferdighetsmessig, har Vincenzo Montella gjort et imponerende stykke arbeid i Milano. For øyeblikket innehar Milan 6. plassen, og klubben er nok meget lystne på å returnere til Europa neste sesong. De siste to kampene har imidlertid vært begredelige affærer, med hjemmetap for Empoli og uavgjort borte mot Crotone. Mot topplag har de imidlertid greid seg bedre, selv om de har måttet ta til takke med en del knepne tap. Mot Roma mangler Montella Lazio-supporter Alessio Romagnoli, Bonaventura og Abate.

Roma på sin side tapte derbyet klart og fortjent. Rüdiger pådro seg et totalt unødvendig rødt kort, mens Strootman filmet seg til to kampers karantene. Ikke bare smerter derbytapet langt inni sjelen uavhengig av alt annet, men tapet har altså sendt Roma ut i gjørma hva gjelder direkte inngang til Champions League. En 3. plass vil gi play-off, men alle vi som kjenner Roma vet at, uavhengig av om motstanderen heter Porto eller Slovan Bratislava, så er disse type kamper en forferdelig dårlig idé.

Dermed har Roma fint lite valg; de må gå 100 % for tre poeng på San Siro. Med Rüdiger ute må kanskje Spalletti gå vekk fra en backfirer, slik at Bruno Peres får kommet høyere opp i banen. Brasilianeren har ikke hatt en heldig debutsesong i Roma-trøya, og ble ikke mer populær etter et uhyrlig innhopp mot Lazio. Det er allikevel såpass mangel på alternativer, at Romas skallede hovedtrener trolig blir nødt til å rydde vei for Peres.

Paredes tar plassen til Strootman, og Nainggolan kan skyves frem sammen med Salah for å ta plass bak Edin Dzeko. Resten av laget gir seg nok selv, men det er noe usikkerhet rundt formasjonsvalget til Spalletti.

Så skal det bli uhyre spennede å se hvordan Roma reagerer på derbytapet. Det har som vanlig blitt murring i kjølvannet av tapet, og tidligere president Rosella Sensi har ytret at Pallotta er uegnet til å være president, og at vervet bør bli gitt til Francesco Totti. Giuseppe Giannini har slaktet Spalletti for taktikken, mens Monchi og Pallotta har uttalt seg om fremtiden til Totti uten at Totti selv har sagt noe. Men det snakkes bestandig mye om AS Roma, derbytap eller ei. Men når alt kommer til alt så er det bare responsen på banen som betyr noe. Hva den blir kan du bivåne på Viasat Sport fra 20:45 søndag kveld, eller på Viaplay dersom du synes dette er å foretrekke.

Sannsynlige lagoppstillinger:

AC MILAN (4-3-3): Donnarumma; Calabria, Zapata, Paletta, De Sciglio; Fernandez, Sosa, Pasalic; Suso, Lapadula, Delofeu

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Manolas, Fazio, Jesus; Peres, De Rossi, Paredes, Emerson; Nainggolan, Salah, Dzeko

DAJE ROMA!