Et spørsmål om ære (og Champions League)

Situasjonen er som følger

Vinner Roma i kveld, blir Juventus feiring av seriegull utsatt med nok en uke. Poengdeling eller svarthvit seier, og Juventus er seriemestre for sjette sesong på rad. Og, ettersom Napoli i skrivende stund ligger an til å ta tre poeng Torino, vil Roma havne to poeng bakpå i kampen om andreplassen og direkte CL-spill neste sesong.

Og det er et ganske så svekket Roma som går inn i kampen. Serie As toppscorer Edin Dzeko har pådratt seg en ankelskade og er ute av kampen, Rüdiger er suspendert etter det idiotiske røde kortet han pådro seg mot Lazio og både Nainggolan og Perotti sliter med hver sin små skade og er stadig usikre. Juventus på sin side stiller med tilnærmet fullt lag, selv om Marchisio kun i siste liten ble inkludert i troppen og neppe vil spille.

Det eneste som taler til fordel for Roma i kveldens kamp, er at Juventus har et kampprogram uten like foran seg. Om tre dager skal de på ny til Stadio Olimpico, denne gang for å spille cupfinale mot Lazio, og om drøyt to uker skal klubben møte Real Madrid i det som blir Den Gamle Damens Champions League-finale nummer ni, etter tap i de fire forrige forsøkene (1997, 1998, 2003 og 2015, siden du spør). Forrige gang Juventus vant Champions League var i 1996, ironisk nok på nettopp Stadio Olimpico (straffekonk mot Louis Van Gaals Ajax, siden du spør igjen).

Å holde Napoli på ett, livsviktig poengs avstand er viktig nok i seg selv, men dette er også et spørsmål om ære, og om romersk stolthet. Å hindre Juventus i å feire ligagull på Stadio Olimpico burde være motivasjon god som noen, og vi skal kunne forvente at spillerne henter fram noe ekstra i dag.

Avspark er 20:45, kveldens dommer er Luca Banti.