Filleristet Juventus

Napoli hadde slått Torino med kalassifre og gått forbi Roma på tabellen i kampen om direkte inngang til neste sesongs Champions League. Dermed lå alt presset på Spallettis mannskap før oppgjøret mot Juventus søndag kveld.

Spalletti så ut til å velge en mer edruelig tilnærming til dette oppgjøret, sammenlignet med tidligere storoppgjør på hjemmebane inneværende sesong. Roma hadde forholdsvis god kontroll på Juve, men da Fazio satte Mario Lemina i onside ledet plutselig tyvene fra Torino. De Rossi utlignet kort tid etterpå, da han kriget inn en ball Buffon først reddet to ganger.

Så, etter 56 minutter, kom kampens høydepunkt da Stephan El Shaarawy curlet ballen på det mest elegante vis i kroken Buffon ikke hadde tilgang til. Ti minutter senere la Radja Nainggolan på til 3-1, og en av sesongens sterkeste Roma-prestasjoner var et faktum. Dermed er giallorossi tilbake i føresetet om Champions League, og har faktisk en (syltynn) teoretisk mulighet til å vinne serien.

Spillervurderinger

W. Szczesny – 7.5: Godt med på det aller fleste situasjoner, og modig i feltarbeidet. Har blitt en keeper til å stole på. Redder en stor Juventus-sjanse på tampen.

Antonio Rüdiger – 7.5: I dag var han taggat, som det heter så fint i Sverige. Det ser ofte både rart, overilt og klønete ut, men i de aller fleste tilfeller løste han situasjonene han befant seg i godt. Løp til tider rett igjennom motspillere. Holdt tenningsnivået akkurat i sjakk.

Kostas Manolas – 6.5: Smårufsete til tider, men har stort sett grei kontroll. Som vanlig best når han blir dratt med ut på løpetur, der han parkerer det meste selv på 60 %.

Federico Fazio – 6.0: Må ta på seg skylden for baklengsmålet der han fullstendig mistet oversikten. Spiller seg bra opp i andre omgang, og får delt ut noen fortjente smeller.

Emerson Palmieri – 8.0: Steingod kamp av venstrebacken, som det formelig oste vinnervilje av. Spiller klokt, opptrer klokt og posisjonerer seg klokt. Full kontroll på Cuadrado. Sesongens store overraskelse.

Leandro Paredes – 7.5: Gjør ting enklere, og søker ikke alltid den avgjørende pasningen, noe som kler ham. Noen ganger litt for omstendelig, men det kommer seg. Helt på kanten aggresiv i duellspillet, men greier stort sett å holde seg på riktig side. Et par unntak er det, men det tåler vi i en sånn type kamp.

Daniele De Rossi – 8.0: Scorer i sin tredje kamp på rad. Greier å holde trykk-kokerhodet sitt på akkurat riktig temperatur, og da er resultatet som regel godt. Kriger, river og sliter, og ærer kapteinsbindet.

Mohamed Salah – 7.0: Blir en litt vanskelig kamp for Momo, når han spiller i en annen posisjon når kampen åpner seg opp. Jobber bra, og varter opp med en fin assist til Nainggolan.

Radja Nainggolan – 8.5: Han kan bli stående i Roma-historien med gullskrift til slutt, Radja Nainggolan. Presser all saft ut av en allerede preget sitron, men får hver dråpe til å telle. Makan til toveisspiller; vinner dueller og sklitaklinger på egen halvdel og både regisserer og avslutter de lekreste angrep. Ender opp med både mål og målgivende. Ekstrapoeng for overlegen feiring.

Stephan El Shaarawy – 8.0: Så fint lite til ham utenom da han kjærtegnet ballen så ømt at den kysset hvert eneste gresstrå på sin ferd mot Juve-garnet. Det holder selvsagt i massevis.

Diego Perotti – 6.0: Fikk en utakknemlig oppgave med å løse en rolle han har lite erfaring med. GPS’en var feiljustert, og Perotti dukket plutselig opp både her og der. Men, ga det han hadde i den drøye timen han fikk.

Clement Grenier (21′) – N/A: Viste seg først og fremst frem ved å være for sent ute i et par dueller. Fullførte imidlertid og rev med seg mann, så da får franskmannen godkjent.

Juan Jesus (11′) – N/A: Inn da Roma la om for å trygge seieren. Og han var trygg, om enn ekstremt én-beint.

Francesco Totti – N/A: Kom inn på overtid, men rakk aldri å kjæle med kula.