Målrikt oppgjør i Verona

Chievo og Roma sparket i gang den nest siste serierunden, og etter en meget trøblete start snudde Roma det hele og la dermed press på Juventus og Napoli. 

 

Roma leverte en forferdelig første omgang og havnet under to ganger i løpet av omgangen, men El Shaarawy og Salah utliknet for gjestene slik at stillingen var 2-2 til pause.

Roma tok ledelsen for første gang i kampen etter en snau time spilt da Kevin Strootman på lekkert vis fant El Shaarawy som satte sitt andre mål for kvelden. Roma økte ledelsen med Salah sin scoring kvarteret før slutt, mens kampen var punktert da Serie As topscorer Edin Dzeko satt inn et nydelig skudd fra 20 meter. Chievo reduserte en gang før slutt og sluttresultatet ble 3-5. Francesco Totti fikk stående applaus fra hele stadion da han entret gressmatta fem minutter før slutt.

Med seier ligger Roma nå kun ett poeng bak Juventus som har to matcher igjen av sesongen. Juventus må ikke vinne morgendagens hjemmekamp mot Crotone for at Scudetto-håpet skal leve til siste serierunde. Napoli på sin side ligger nå fire poeng bak Roma og må slå Fiorentina i kveld for å ha håp om å ta igjen Roma.

Spillervurderinger:

Wojciech Szczesny 6,0: Sjanseløs på scoringene, men har kun en redning i løpet av kampen.

Antonio Rüdiger 6,0: Som resten av forsvarslinja så blir dette en meget skuffende prestasjon. Er ikke tett opp på Castro på 1-0 og Valter Birsa fikk meget god plass til å plassere innlegget på 2-1.

Kostas Manolas 6,0: Taper duellen i forkant 1-0. Lever ellers en dårlig prestasjon sammen med resten av gjengen i forsvar.

Federico Fazio 6,5: Har hatt en dalende formkurve i hele 2017 og leverer ingen topp prestasjon. Får 0,5 bedre enn de andre i forsvar grunnet en strålende assist på 1-1.

Emerson 6,0: Hva Emerson gjorde mellom Rüdiger og Manolas på 2-1 scoringen er jeg usikker på. Det sto i hvert fall tre personer helt alene på siden der han skulle vært. Får lite til offensivt også.

Daniele De Rossi 6,5: Går for første gang av banen i mai uten scoring og scoringsrekka på tre kamper ble brutt. Nå skal ikke De Rossi bli målt på scoringer, men når pasningene eller taklingene er så som så blir det ikke helt det store.

Leandro Paredes 7,0: Ble tatt ut i Argentinas landslagstropp for første gang i går og varter opp med helt ok prestasjon på Bentegodi.

Kevin Strootman 7,5: Viser at han vil gjennom hele kampen og låser opp det tette Chievo-forsvaret med en lekker pasning til El Shaarawy på 3-2. Fikk også assist på Salah sin 2-2 scoring.

Mohamed Salah 8,0: 2 fine mål og strekker Chievo-forsvaret så langt det lar seg gjøre.

Stephan El Shaarawy 8,5: En meget god kamp av El Shaarawy. Meget oppmerksom på 1-1 og flott løp på 3-2. Romas farligste spiller.

Edin Dzeko 8,0: Har en lekker assist til Salah og kroner den målrike kampen med kampens fineste scoring med et herlig langskudd.