Kongen har abdisert

Forutsetningene var greie: Så lenge Napoli slo Sampdoria, måtte Roma slå Genoa i sesongens siste kamp for å kvalifisere seg direkte til neste sesongs Champions League. Napoli gjorde jobben og vant, mens Roma så ut til å rote det til for seg selv.

Men det endte med tre mål og tre poeng, og dermed 2. plass, takket være innbytter Diego Perottis scoring idet klokka tikka over 90-tallet. Da hadde Roma rukket å havne under, snu kampen, latt Genoa utligne til 2-2, vært et stolpetreff unna å havne under 2-3, før nevnte argentiner sendte et stappfullt Olimpico til himmels.

Dermed har Roma gjennomført en solid Serie A-sesong, og sommerens arbeidsforhold for Monchi blir betraktelig enklere nå som Roma er garantert minst seks kamper i det gjeveste selskap.

Men alt dette blekner selvsagt i forhold til Francesco Tottis avskjed med Olimpico. Han kom inn etter snaut 55 minutter, og rakk å være med en kamp som på mange måter oppsummerte hans karriere i Roma: Dype daler og høye topper, fra bunnløs fortvilelse til euforisk glede. Det har blitt mye av begge deler siden Totti debuterte mot Brescia i mars 1993.

Av de 70.000 parene med øyne på Stadio Olimpico søndag kveld, var ikke ett av de tørre. Aller minst tørre var Tottis egne øyne, der han sammen med kona Ilary, barna Christian, Chanel og Isabel tok en æresrunde og mottok hyllesten, både av supportere, klubb og medspillere. Avslutningsvis holdt Totti en tale, som er gjengitt i skriftlig form på klubbens hjemmesider.

– Jeg er redd

Totti ga ingen klarhet i hva han skal gjøre videre enda, og ga uttrykk for at det kun er tidens tann som nå gjør at han ikke lenger skal spille fotball for sitt elskede AS Roma.

– Jeg er redd. Ikke på samme måte som når du står foran mål, klar til å ta en straffe. Denne gangen kan jeg ikke se gjennom nettmaskene hva fremtiden bringer.

Uansett hva som måtte bli skrevet i denne teksten, er ord altfor fattige til å gjengi det som skjedde på Olimpico søndag. Heldigvis sier et bilde mer enn tusen ord, så her følger en rekke bilder fra da Totti tok av seg kapteinsbindet for siste gang, og forlot gresset som har vært hans andre hjem, hans lekegrind, de siste 24 årene. Kongen har abdisert.

 

DA73vnvWsAIs6XT

DA7wLVqXoAEYhWO

 

 

 

 

 

 

DA72RpgWsAAdGBO

DA7xSGPW0AErz7HDA75BA_WAAEzGBQ

DA7w5J6WsAIT-9L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DA78Q68V0AANO29-1

 

 

 

 

 

GRAZIE CAPITANO