De Rossi og Strootman forlenger

Mye har skjedd siden Francesco Totti etterlot seg et Olimpico i tårer søndag kveld. Klubben har handlet raskt og sikret seg navnetrekket til Kevin Strootman og Daniele De Rossi på nye kontrakter.

Den nederlandske vaskemaskinen har signert en kontrakt som strekker seg til sommeren 2022. Strootman spilte 45 kamper for Roma denne sesongen, og bidro med seks mål og seks målgivende. Strootman understreket at klubben og fansens støtte gjennom sitt nesten to år lange skademareritt var én av årsakene til at han nå er kontraktsbundet til Roma i ytterligere fem år.

I den bunnløse fortvilelsen over Tottis siste spark på ballen i giallorosso, er det et lite plaster på såret at Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt med Roma frem til sommeren 2019. De Rossi, som nærmer seg 600 kamper for Roma, har hatt en av sine bedre sesonger i nyere tid, og bidro med fem mål og seks målgivende denne sesongen.

En som ikke blir å se på Trigoria neste sesong er, ikke overraskende, Luciano Spalletti. Treneren virket gradvis mer frustrert over forholdene som omringer AS Roma, og vil trolig prøve lykken i Milano med Inter. Monchi har allerede bekreftet at klubben er godt i gang med å finne erstatteren, og kandidaten som virker nærmest er Sassuolos Eusebio Di Francesco. Den tidligere Roma-spilleren ble sett i Roma tidligere i uka, men bekreftet ingenting hva gjelder den ledige trenerstillingen.

En som skal være på vei ut er Manolo Zubiria, som er team manager, en stilling som tidligere har tilhørt nettopp Eusebio Di Francesco. Zubirias erstatter kan fort vise seg å bli Morgan De Sanctis. Den tidligere Roma-keeperen er høyt ansett på Trigoria, og besøkte klubben onsdag. Et høyst lite konkret svar var det eneste man fikk ut av sisteskansen, som har vært på benken til franske Monaco denne sesongen. Det ryktes samtidig at De Sanctis kan få en stilling høyere i hierarkiet enn team manager, trolig i en rolle som bindeledd mellom klubben og spillerstallen.

Det er forsatt en stund til overgangsvinduet åpner, men europeiske klubber har allerede begynt å bevege seg. Det gjør selvsagt også ryktene, og i Italia handler det meste om Inter. Spalletti vil gjerne ha med seg Rüdiger, Nainggolan og Gerson til Milano, ifølge Sky Sports. Nainggolan har allerede uttalt at hans fremtid er i Roma, mens Rüdiger skal være mer åpen for en overgang. Inter skal være villige til å tilby €30 millioner for tyskeren, men Monchi skal ikke være villig til å selge før nerazzuri blar opp klekkelige €40 millioner. Hvor dette Gerson-ryktet kommer fra er det imidlertid ingen som vet.