Den store låneoversikten

Noe Walter Sabatini elsket mer enn noe annet var å låne spillere, samt å sende spillere på lån. Sabatini er for lengst ute av dørene på Trigoria og nå går de siste låneavtalene han regisserte ut. Her er en oversikt over de viktigste spillere på inn og utlån. 

doumbiabasel

De utlånte:

Seydou Doumbia (FC Basel)

Kontrakt i Roma til: 30.06.2019

Sesongen 2016/17: 34 kamper – 21 mål – 2 målgivende.

Doumbia har nå vært to strake sesonger på utlån og ble denne sesongen sveitsisk seriemester og topscorer med 20 mål i ligaen. Ivorianeren har nok ingen fremtid i Roma, men det er nok av andre klubber som har vist intresse for spissen etter en god sesong i Basel. Fenerbache, Valencia og Hull har vist interesse.

William Vainqueur (Marseille) 

Kontrakt i Roma til: 30.06.2018

Sesongen 16/17: 33 matcher – 0 mål – 1 målgivende

Ble gjenforent med Rudi Garcia og har gjort sakene sine så bra at Marseille ønsker å beholde han, men Roma skal etter ryktene ha bedt om å få Thauvin i retur noe Marseille ikke virker giret på.

Juan Manuel Iturbe (Torino)

Kontrakt i Roma til: 30.06.2019

Sesongen 16/17: 17 kamper -1 mål – 3 målgivende

Ble lånt ut i vinter og har for det meste kun fått innhopp for Torino. Han blir nok ikke værende i Torino, så får en se om den nye treneren får potensiale ut eller om Monchi finner en ny klubb til Argentineren. Bologna skal visstnok være interessert i å låne Iturbe.

Leandro Castan (Sampdoria/Torino)

Kontrakt i Roma: 30.06.2017

Sesongen 16/17: 14 kamper

Ble lånt ut fra Roma til Sampdoria som lånte han videre til Torino i samme vindu. Kontrakten med Roma går ut om to uker og det er heller tvilsomt om han får fornyet kontrakt i Roma…

Umar Sadiq (Bologna)

Kontrakt i Roma: 30.06.2020

Sesongen 16/17: 7 kamper – 0 mål – 1 målgivende

Unggutten som fikk seg et par scoringer for Roma i 15/16-sesongen har slitt med skader store deler av sesongen og har ikke fått mange sjansene i Bologna.gyomber

Norbert Gyomber (Terek Grozny)

Kontrakt i Roma:30.06.2019

Sesongen 16/17: 7 kamper

Den slovakiske landslagsspilleren var opprinnelig lånt ut til Pescara, men ble i februar lånt ut til Terek Grozny etter at han slet med skader i Pescara. Monchi må nok på jobb og finne en ny klubb til 24-åringen.

Ezequiel Ponce (Granada)

Kontrakt i Roma: 30.06.2020

Sesongen 16/17: 25 kamper – 2 mål – 1 målgivende

Den unge spissen fikk starte 10 kamper for laget som endte på jumboplass i La Liga. Har vistnok fått tilbud fra brasilanske Palmeiras, men Ponce vil tilbake til Roma.

Ervin Zukanovic (Atalanta)

Kontrakt i Roma: 30.06.2019

Sesongen 16/17: 19 kamper

Atalanta har hatt en kjempesesong i Serie A og Zukanovic har bidratt til oppturen. Han er ikke blitt linket noe steder enda. Så da kan det hende han dukker opp på Trigoria i juli.

Federico Ricci (Sassuolo)

Kontrakt i Roma: Uvisst.

Sesongen 16/17: 31 kamper – 2 mål

Sassuolo sikret seg en opsjon på kjøp av den unge vingen, mens Roma har en tilbakekjøpsklausul. Med Di Francesco på vei fra Sassuolo til Roma kan en del av betalingen være at de får fortsette å låne spilleren en sesong til. Flere Serie A-klubber har også meldt interesse for vingen.

Lukasz Skorupski (Empoli)

Kontrakt i Roma: 30.06.2021

Sesongen 16/17: 35 kamper

Sesongen endte med nedrykk for Empoli og Skorupski. Romas utlånte sisteskanse har vært i klubben i to år nå og har gjort sakene sine meget godt. Men etter to år som førstekeeper i Serie A ønsker ikke Skorupski en benketilværelse i den evige stad som har planer om å satse på Alisson. Napoli og Sarri som trente Skorupski forige sesong har meldt sin interesse.

skorupski

Iago Falque (Torino)

Ble lånt ut før sesongen, men Torino kjøpte spilleren i vinter.

 

De innlånte:

Federico Fazio (Tottenham)

Status: Kjøpt for €3,2M (lånesum €1.2M)

Sesongen 16/17: 48 kamper – 4 mål – 1 målgivende

Må kunne ses på som et meget stort kupp. Fazio ble kåret til den beste nysigneringen på Roma sine nettsider for sesongen.

Bruno Peres (Torino)

Status: Ikke avklart. Mest sannsynlig blir han værende.

Sesongen 16/17: 45 kamper – 3 mål – 4 målgivende

Forventningene var store til brasilianeren og en kan vel si at han ikke greide å innfri dem. Med Florenzi ute med skade fikk han mye tillit, men ble mye halveis. Roma har en opsjon på kjøp på €12.5M, men det er ikke offentliggjort noe enda. Opsjonen ble obligatorisk hvis noen visse kriterier ble innfridd, men som sagt har det ikke blitt offentliggjort noe enda.

Wojciech Szczesny (Arsenal)

Status: Ikke avklart. Mest sannsynlig forlater han Roma.

Sesongen 16/17: 39 kamper

Planen har vært hele tiden at Alisson skulle bruke denne sesongen på å komme inn i laget og være førstekeeper for den kommende sesongen. Szczesny var en av Serie As beste keepere denne sesongen og Juventus har meldt sin interesse. Arsenal har selvfølgelig fått med seg prestasjonene til keeperen og prissetteren han høyt.

Juan Jesus (Inter)

Status: Kjøpt for €8M. Lånesum €2M.

Sesongen 16/17: 33 kamper – 1 målgivende

Har vel vært en helt ok signering? Som forventet vil nok de fleste si. Juan Jesus har vist seg som en habil backup, men ikke en spiller som bør være fast i startoppstillingen. Er i hvertfall 100% Roma-spiller nå.

Mario Rui (Empoli)

Status: Ikke avklart. Blir nok kjøpt.

Sesongen 16/17: 10 kamper

Ble langtidsskadd i sesongoppkjøringen og kom seg litt på slutten, men vi har nok ikke sett det beste av Mario Rui. Empoli rykket ned og mest sannsynlig blir han kjøpt. Napoli og Sarri har vist interesse om Roma skulle være villig til å selge.

Thomas Vermaelen (Barcelona)vermaelen

Status: Ikke avklart. Forlater nok Roma

Sesongen 16/17: 12 kamper.

Vel, er vel ikke nødvendig å si så mye. Har ødelagt mer enn han har hjulpet klubben.

Clement Grenier (Lyon)

Status. Ikke avklart. Forlater nok Roma.

Sesongen 16/17: 13 kamper – 1 målgivende

Kom i vinter og fikk noen innhopp i serien, og imponerte i noen få kamper. Usikker fremtid.