Sommerens første signering i boks!

Vi er vant til at nye signeringer Roma sikrer seg sirkulerer i mediene i en lenger periode før en overgang enten skjer eller forvitrer. Men med ny sportsdirektør på plass, kan det tyde på at ting blir litt annerledes. For telefonnummeret til Monchi har tydeligvis ikke funnet veien inn i kontaktlista til Gianluca Di Marzio, Alfredo Pedulla og de andre italienske journalistene som lever for å være tidligst ute tre måneder i året.

Lite har blitt sagt og skrevet om Hector Moreno og AS Roma i sammenheng så langt denne sommeren. Men kun fire minutter etter at nevnte Di Marzio tweetet at meksikaneren var klar for Roma, meldte klubben selv at spilleren var på plass og at han hadde satt navnetrekket sitt på en fireårskontrakt. Kanskje slipper sommeren å bli en sedvanlig langdryg affære, men heller en sommer med plutselig lynnedslag?

Hector Moreno

Hvem er så Romas nye forsvarsbauta? Moreno er først og fremst midtstopper, men kan også spille venstreback. I sistnenvte posisjon er Roma utsatt, med Emerson langtidsskadet og med en Mario Rui som ikke har rukket å sette sitt preg på giallorossi etter at han skadet seg i oppkjøringen i fjor.

29 år gamle Moreno kom til Europa i 2008, og tilbrakte tre år i AZ Alkmaar, der han blant annet tok et overraskende seriemesterskap. Turen gikk deretter til La Liga og Espanyol der han noterte seg for godt over 100 kamper før han dro til PSV for to år siden. Også her vant han Æresdivisjonen. I tillegg har Moreno representert landet sitt 79 ganger på a-lagsnivå.

«Moreno har vært et mål for meg lenge, og nå var heldigvis omstendighetene slik at det lot seg gjøre at han sluttet seg til Roma». Ordene tilhører sportsdirektør Monchi. «Dette er en forsvarsspiller med mye internasjonal erfaring, som passer profilen vi så etter perfekt.»
Moreno har blant annet deltatt i to VM, og vunnet CONCACAF Gold Cup. Om du vil se Romas nye signering i aksjon i sommer, er Moreno en del av Mexico-troppen som deltar i Confederations Cup.

«Jeg er lykkelig over å ha signert for Roma, det er et viktig steg opp i min karriere. Jeg håper jeg får vist mine individuelle kvaliteter, og bidra til lagets suksess».

Kanskje kan han bidra med noen mål også. Moreno noterte seg nemlig for småfrekke sju mål i Nederland denne sesongen. Roma har ikke annonsert noen overgangssum, men tallet som figurer er €6 millioner euro. Vi ønsker Moreno hjertelig velkommen, og satser på flere troll i eske i løpet av sommeren.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]PLACE_LINK_HERE[/youtube]