Sabatinis siste karakterbok

Som vanlig når sesongen er forbi vurderer vi spillerne som gjorde sin første sesong i Roma-drakt. Nåværende Inter-direktør Walter Sabatini stod for innkjøpene i sommervinduet, mens Frederic Massara tok ansvaret i januar.

I vurderingene brukes en karakterskala fra 1-6, der 1 er stryk og 6 er best. +/- brukes for å nyansere. For sesongen 12/13, der Sabatini hentet inn Goicoechea, Piris, Dodò, Torosidis, Marquinhos, Balzaretti, Castan, Bradley, Lucca, Florenzi, Tachtsidis og Destro oppnådde han et snitt på 3, 27. Kjøpene for 13/14-sesongen, De Sanctis, Skorupski, Benatia, Maicon, Toloi, Jedvaj, Bastos, Nainggolan, Strootman, Gervinho og Ljajic ga et snitt på langt bedre 4, 27. Påfølgende sesong hentet Sabatini inn Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas, Cole, Spolli, Manolas, Keita, Paredes, Ucan, Ibarbo, Iturbe og Doumbia. Dette førte til et snitt på 3, 09, det svakeste tallet Sabatini har levert så langt. Forrige sesong, der de nyankomne var Szczesny, Digne, Gÿombér, Emerson, Rüdiger, Zukanovic, Vainqueur, Salah, Perotti, Falque, Dzeko og El Shaarawy, oppnåde Sabatini et snitt på 3,83. Har den hjelpende hånden til Massara hjulpet på snittet? Eller har flere kokker betydd mer overgangssøl?

Alisson Becker: 4-

Den brasilianske landslagskeeperen Alisson Becker ankom Roma fra Brasil for rundt €7.5 millioner. Men med re-signering av Szczesny var det tydelig at Roma ikke ønsket å satse på Alisson umiddelbart. Utlån ble nevnt, men han ble i Roma for å lære, samt akklimatisere seg. Dermed ble det cup-spill for Alisson, der han stort sett fikk vist seg fra en god side. Holdt nullen fire ganger i Europa League, og én gang i Coppa Italia. God på strek, god skuddstopper, men en del å gå på i igangsettingsfasen. Vanskelig å vurdere grunnet lite spilletid, men det virker som det har ligget en tanke bak benkeslitingen denne sesongen. Har fått vist såpass OK takter og potensiale, den forholdsvis lave prisen tatt i betraktning, at man vurderer det dithen at Alisson var en solid signering. Det kan også argumenteres for at dette er en av Sabatinis kjekkeste signeringer, uten at dette er en del av vurderingsgrunnlaget.

gybwrxez3onseqje6qa8

 

 

 

 

 

 

Fedrico Fazio: 5

Årest soleklart positive overraskelse. Argentineren gikk fra en suksessrik karriere i Sevilla til katastrofe i Tottenham, og ble møtt med sunn skepsis da han ankom den evige stad. Var nok tiltenkt å skulle styrke bredden i forsvarsleddet, men med omleggingen til en treer bak, og Thomas Vermaelens katastrofale innledning, ble Fazio raskt fast inventar som selve klippen i Romas forsvar. Enorm i luftrommet, der han i flere kamper i løpet av sesongen ikke tapte én eneste hodeduell gjennom samfulle 90 minutter, og stødig med ballen i beina, om noen ganger i overkant arrogant. Sliter mer når han utfordres på fart langs bakken. Noterte seg for fire scoringer og to målgivende, og dro i tillegg på seg beskjedne fire gule kort. Optimal spillertype sentralt i en forsvarstreer, så får vi se hva som skjer med klippen fra Argentina når Di Francescos firer skal drilles.

fazio-20

 

 

 

 

 

 

 

Mario Rui: 2

Kom fra Empoli som erstatter for Lucas Digne. Røk korsbåndet i sesongoppkjøringen, og det er derfor med et snev av dårlig samvittighet man serverer portugiseren en 2’er. Men, var aldri i nærheten av å utfordre Emerson etter at han gjorde comeback i januar. Hadde nok stått på terskelen til å forlate Roma hadde det ikke vært for at kneet til Emerson led samme skjebne i sesongens siste kamp. Men som vurderingene fra i fjor viser (jeg ser på deg, Edin Dzeko), kan neste sesong fort fortone seg helt annerledes. Vi krysser fingrene for deg, Mario.

a.espncdn

Juan Jesus: 3+

Møtt med en del skepsis etter å aldri helt fått ut det enorme potensiale sitt i Inter, samt en relativ høy obligatorisk utkjøpsklausul (totalramme €10 millioner). Rotet også en del i starten av sin Roma-karriere da han fikk en del tillit (Fazio ventet enda i sivet). Ble mer sporadiske opptredner etter hvert, men stabiliserte seg på et brukbart nivå utover i sesongen. En fin stallspiller, som også virker proff nok til å akseptere en slik rolle. Nyankomne Hector Moreno kan imidlertid bekle akkurat de samme rollene som Jesus, og det skal bli spennede å se hvilke tanker Di Francesco har omkring brasilianeren. Et lite ekstra pluss for å sende stikk i retning Lazio og Juventus på sosiale medier.

CnRzoE-W8AQPEjR

 

 

 

 

 

 

Thomas Vermaelen: 1

Den skadeplagede belgieren ble utvist i første omgang i Porto, og la allerede der lista for resten av sitt låneopphold i Roma. Stort sett skadet eller for dårlig. De få gangene han var å se på banen var det stort sett sportslig katastrofe, med borteoppgjøret mot Sampdoria som det mest betegnende. Roma-karrieren er nok over for Vermaelen, som noterte seg for ett rødt og ett gult kort i løpet av sitt forholdsvis triste opphold i Italia.

 

Starten på slutten, før starten i det hele tatt hadde gått

Starten på slutten, før starten i det hele tatt hadde gått

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruno Peres: 2

Hadde spilt som et besatt beist i Torino, og jubelen stod i taket blant Roma-fansen da han ankom på lån med obligatorisk utkjøpsklausul. Overgangen hadde en potensiell ramme på €15 millioner, forutsatt at visse sportslige mål ble nådd. Fikk masse tillit, men ble plassert på benken utover i sesongen etter å ha skuffet stort. Viste glimt i enkeltkamper, da stort sett offensivt, men totalt sett har sesongen vært en gedigen nedtur for brasilianeren. Defensivt er han stort sett fullstendig desorientert, og har til tider fremstått regelrett hjelpesløs i én-mot-én situasjoner. Offensivt har han vært bedre, men ikke i nærheten av det han leverte for Granata. Ender opp med fem målpoeng i alle turneringer, et tall som så vidt slår antall gule kort (4). Men hvis man kan gå fra en 3’er i denne spalten til å score 39 mål påfølgende sesong, ja, da er det også håp for Bruno Peres. For det finnes en fotballspiller der inne et sted.

013625283-f2bdc379-c86f-4717-9e65-6f24bb95ac82

 

 

 

 

 

Gerson: IV

Ja, hvordan skal man egentlig vurdere Gerson? Ble hentet i januar 2016, men sendt tilbake til Brasil før han sluttet seg til troppen i fjor sommer. Roma skal ha slått selveste Barcelona i kampen om navnetrekket til unggutten, men det mye omtalte talentet har man sett lite til. Ble plutselig kastet innpå fra start på Juventus Stadium, men har ellers måtte ta til takke med cup-ball. Tar med seg én assist fra Europa League, men ellers er det lite å skrive hjem om for Gerson. Kanskje ble Sabatinis forkjærlighet for Sør-Amerikanske unggutter for stort i dette tilfellet, og overgangen gjorde et innhogg i transferbudsjettet som mange gjerne skulle vært foruten. Kom med blanke ark, men har ikke tilsatt det noen farge, derfor ingen vurdering. Monchi har nok en plan for ungguttens fremtid, men hva den er får tiden vise.

IMG_8078

 

 

 

 

 

 

Clement Grenier: 2+

Massaras eneste signering. Kom fra Lyon på lån i januar for å styrke bredden på midten. Så helt ålreit ut de gangene han fikk sjansen, men de var så få at oppholdet ikke kan karakteriseres som annet en lite vellykket. Tar med seg en lekker målgivende i bagasjen etter en god kamp borte mot Palermo, men ble totalt sett vurdert til ikke god nok til å avlaste Strootman og Nainggolan i særlig grad. Ønsket å bli værende, men Grenier er ferdig i Roma. Bon voyage, Clement.

IMG_9269

 

 

 

 

 

 

Dette gir duoen Sabatini/Massara et snitt på smått katastrofale 2,71, og er soleklar bunn-notering. Og i den beregningen er altså ikke Gerson tatt med… Det er kun Federico Fazio som kan sies å ha vært en konsekvent positiv bidragsyter gjennom hele denne sesongen. Sabatini har mottat sitt vitnemål, og forlatt gangene på Trigoria for siste gang. Overgangsskuta er overlatt til styrmann Monchi.

Så gjenstår det å se da, hvor vi er på denne tiden neste år.