OFFISIELT: Salah solgt

Torsdag kveld kunngjorde Roma at de har solgt den egyptiske angrepsspilleren Mohamed Salah til Liverpool. Krølltoppen koster de røde fra Merseyside €42 millioner, og dersom visse sportslige mål oppnås kan Roma motta ytterligere €8 millioner. Salah blir dermed Liverpools dyreste kjøp noensinne.

Den lynhurtige gladgutten kom til Roma fra Chelsea på lån sommeren 2015, etter å ha imponert på lån for Fiorentina i Firenze. Salah fant seg raskt til rette i hovedstaden og produserte målpoeng fra dag én. I løpet av sine to sesonger i Roma noterte Salah seg for 34 scoringer og 19 målgivende pasninger. Om man skal trekke frem Salahs akkileshel må de være at antall scoringer burde vært langt høyere.

Roma trengte å få inn penger før FFP-regnskapet skal gjøres opp 30. juni, og med en Salah som gjerne ville tilbake til England var saken raskt biff da Liverpool til slutt møtte Romas prisevaluering. Monchi har dermed en voksen oppgave foran seg når han skal erstatte egypteren, og kan nok ikke belage seg på å hente en spiller med like ekstreme karakteristikker. Få, om noen, holder følge med en Salah i toppfart.

Tross en forholdsvis kort karriere i Roma, rakk Salah å bidra med nye, til sist med en god slump penger i klubbkassa UEFA er så interessert i. Vi takker Momo for tiden i giallorosso og ønsker lykke til i Liverpool. Måtte det gå deg bedre enn den forrige dyre mannen som reiste fra den evige stad til Merseyside…