Ny sesong i Roma Club Norvegia

En snau måned har passert siden Francesco Totti tok farvel som Roma-spiller. I mellomtiden har Roma Club Norvegia begynt å forberede seg på et liv uten Il Capitano, samt en ny og utfordrende sesong. Vi har overvært utskiftninger og omrokkeringer i styret, i tillegg til at vi har satt oss nye mål og retningslinjer. Nedenfor kan du lese kort om det nye styret og hva man kan forvente av Roma Club Norvegia i 2017/2018. Nederst i artikkelen er det også vedlagt referat fra årets første styremøte.

Det nye styret:

President: Erlend Drotninghaug

27 år, er bosatt i Roma på mitt tredje år nå, hvor jeg studerer politikk og økonomi ved LUISS Guido Carli. Har fungert som sekretær og billettansvarlig de siste 4 årene i RCN. Min forventning til kommende sesong er at det kommer til å bli ekstremt viktig med tanke på fremtiden, valgene klubben tar nå vil legge fundamentet for fremtidens Roma uten Totti. Jeg stoler på Monchi, en sportsdirektør som har vist at han vet hva som skal til for å vinne.

Visepresident: Dane Lundberg

25-åring født og oppvokst i Oslo, for tiden bachelorstudent i historie ved Universitetet i Bergen. Fulgt Roma tett i over ti år, en tilstand jeg har innsett etter alt å dømme vil være livsvarig. Har skrevet nærmere 150 artikler for asroma.no siden 2010, og vært visepresident i Roma Club Norvegia siden 2013. Forelsket meg hodestups i Romas tradisjon med legendariske kapteiner, og er blant særingene som setter en Coppa Italia med spillere som De Rossi og Florenzi høyere enn Champions League med noen andre. Er forsiktig optimist når det nye Roma skal bygges etter Totti, og håper Monchi klarer å stable på beina et lag som er konkurransedyktig uten å ofre det som gjør klubben unik.

Redaktør: Kristoffer Vold Ulvestad

23 år, bosatt i Praha, og jobber som trainee ved den norske ambassaden her nede. Returnerer til Norge i sommer. Når det gjelder mine forventninger til kommende sesong bærer de preg av usikkerhet og lite optimisme. Forrige sesong overværte vi et Roma som presterte historisk godt, og jeg må ærlig innrømme at jeg sliter med å se hvordan vi skal forsterke oss ytterligere. Nøkkelspillere har atter en gang forsvunnet, og vi må nå stole på at Di Francesco og Monchi kan stake ut en ny kurs for klubben. Utover dette blir det spennende (og samtidig litt trist) å se hvordan Roma kommer til å fremstå uten Totti.

Medlemsansvarlig: Torgeir Einarssønn Danielsen

24 år fra Langhus, Ski. Har studert italiensk i ett år på UiO kombinert med blant annet styreverv i Follo FK. Har to år på Norges idrettshøgskole, hvorav ett år var praksis som bistandsarbeider for Karanba i Rio de Janeiro. Jeg har ofte spurt meg selv hva AS Roma vil bety for meg uten Francesco Totti på banen, men jeg kan trygt slå fast at forventningene og gleden før den kommende sesongen er skyhøye!

Kasserer: Espen Trondsen

31 år fra Risør, bosatt i Heggedal (Asker), sammen med min kone Caroline og sønn Lucas. Jobber som helivakt og dekksbas på en platform som heter Eldfisk 2/7 Bravo, som så dagens lys i 1978. Jeg gleder meg til å følge «nye» AS Roma (uten Totti, som var den som for så mange andre fikk meg til å følge med på Lupi). Ser frem til et forhåpentligvis godt mercato og starten til Monchi virker lovende.

Vi vil også benytte anledningen til å takke avtroppende president og kasserer for fremragende innsats de siste 4 årene. Hans Martin og Knut har vært stammen i asroma.no og fantastiske å jobbe sammen med i Roma Club Norvegia! Grazie ragazzi! 

Medlemskap 2017/18

Styret har i år valgt å rydde opp i medlemsdatabasen ettersom vi har en del medlemmer som har vært inaktive de siste årene, samt at adresselistene våre synes å være noe utdaterte. Vi kommer derfor til å be alle som ønsker å fortsette å være medlem om å registrere seg på nytt. Dersom noen ønsker å beholde deres medlemsnummer må man skrive dette i innmeldningskjemaet under «annet». Vi kommer gradvis til å gå over til en ny medlemsdatabase hvor folk vil ha mulighet til å logge inn og endre på egen profil.

Denne sesongen har vi også besluttet å sende ut en ny medlemspakke, samt nye medlemskort (vi vil lansere en designkonkurranse i sommer). Vi har derfor valgt å sette årets medlemskontigent til 200,- per person og 300,- for familiemedlemskap. Familiemedlemskap innebærer at alle er registrert på samme adresse og du vil da motta en medlemspakke og et medlemskort til alle. Her vil det være viktig å registrere hvert enkelt medlem i innmeldingsskjemaet og merke innmeldingen med familiemedlemskap + navnet på betalende under «annet-feltet».

Betaling av kontingent vil foregå via DnB-appen Vipps. Det hele er såre enkelt: Du åpner appen og velger ”send penger”. Deretter bruker du søkefeltet og skriver inn ”Roma Club Norvegia”. Vi vil da dukke opp under fanen ”Bedrifter og Organisasjoner”. Dersom du ønsker å opprettholde/åpne familiemedlemsskap må navnet til medlemmene skrives i Vipps sitt meldingsfelt. Du kan kun melde inn medlemmer som bor på samme adresse som deg selv. Hvis du ikke har mulighet til å bruke Vipps kan du overføre summen til kontonummer 1503.17.84147.

Turer/billetter

Roma Club Norvegias primæroppgave er skape et nettverk blant norske romanisti, samt å hjelpe de å følge klubben på best mulig måte. Vi legger derfor mye arbeid i å hjelpe medlemmer å kjøpe billetter til Romas hjemmekamper. Gjennom AIRC (vår paraplyorganisasjon) har vi mulighet til å kjøpe billetter, og vår president Erlend Drotninghaug vil mer enn gjerne hjelpe alle interesserte. Han kan kontaktes på erlend@asroma.no.

IMG_5675Sesongens desidert største begivenhet i Roma Club Norvegia er vårens gruppetur til Roma. Sammen med andre supporterklubber arrangerer vi en stor supportercup og andre aktiviteter. Dette initiativet har i senere år vist seg å være en skikkelig suksess, og vi registrerte bl.a. over 50 norske deltakere i mai 2017.

Vi har også begynt å arrangere en «uoffisiell» tur en gang i høsthalvåret. Her vil det i hovedsak kun bli lagt opp til å se kamp, men vi pleier også å møtes til middag eller festligheter på kveldstid.

Hvor turene går denne sesongen vil bli offentliggjort etter Champions League-trekningen.

[embeddoc url=»http://www.asroma.no/wp-content/uploads/Styremøte-i-Roma-Club-Norvegia-nr.-2-2017-18.pdf» width=»100%» download=»all»]