OFFISIELT: Pellegrini returnerer til Roma

Bilde: Rex Features

Bilde: Rex Features

Lorenzo Pellegrinis retur til Roma vil bli offentliggjort innen kort tid. I et intervju etter semifinalen i U21-EM bekreftet spilleren selv at han er nær en overgang etter to sesonger i Sassuolo.

Lorenzo Pellegrini er opprinnelig et Roma-produkt som for to år siden ble solgt til Sassuolo for €1.25M med en tilbakekjøpsklausul på €10M. Han er en sentral midtbanespiller som opererer godt både offensivt og defensivt. Forrige sesong noterte han seg for seks scoringer og seks målgivende pasninger på 28 Serie A-kamper, hvilket gjorde han til en svært ettertraktet spiller. Både Roma og Juventus forsøkte å hente ham allerede i januar, men I Neroverdi valgte å tviholde på midtbanetalentet.

Ifølge Pellegrini har hans overordnede mål alltid vært å returnere til Roma. Spilleren har vokst opp i Romas ungdomsakademi og ble i ung alder omskolert til midtbanespiller etter å ha prøvd seg både som spiss og midtstopper. Hans varierende taktiske fortid har imidlertid lagt et godt fundament for hvordan han har utviklet seg som spiller; han er robust med et godt driv og et solid overblikk, samt at han besitter gode pasnings- og avslutningsferdigheter. Pellegrini har med dette blitt kjent for å ha en særegen spillestil som ofte kan ligne på en nummer 10, men også noen ganger som en nummer 9.

Under Eusebio Di Francesco i Sassuolo har Pellegrini hatt en entydig positiv utvikling og endt opp som en nøkkelspiller i en 4-3-3-formasjon. Forrige sesong, samt hans bidrag under U21-EM, har understreket at han har potensiale til å bli en viktig brikke for Roma på kort sikt. Pellegrini fikk også sin Azzurri-debut tidligere denne måneden, og det er ikke å legge skjul på at han kan løfte både Roma og italiensk fotball til nye, fremtidige høyder i årene som kommer.

Bentornato, Lorenzo, e sempre forza ROMA!