OFFISIELT: Maxime Gonalons klar for Roma

I det som utvikler seg til en brennhet sommer på overgangsfronten, har Monchi & co. servert oss et nytt navn: Maxime Gonalons, Lyons kaptein.

Den  høyreiste midtbanespilleren har vært fast inventar på Lyon siden 2009, og kun sju spillere opp gjennom historien har spilt flere kamper for klubben som dominerte Ligue 1 på 2000-tallet. Under Gonalons’ tid som kaptein har de helt store titlene uteblitt, men han har ledet Les Gones til den franske cupen og supercupen (sistnevnte finale var Gonalons’ første som kaptein, i en jevn affære mot Montpellier som til slutt ble avgjort på straffekonk. Montpelliers kaptein for anledningen var vår gamle kulthelt, Mapou Yanga-Mbiwa).

Gonalons har 333 kamper under beltet for Lyon, og ankommer Roma for en sum på 5 millioner euro. I årets sesong ledet han Lyon til en fjerdeplass i Ligue 1 og en semi-finale i Europa League (der Lyon som kjent slo ut Roma på veien), og Gonalons scoret selv den avgjørende straffen som sikret avansement mot Besiktas i kvartfinalen.

Benvenuto Maxime!