Overgangsmarkedet så langt 17.07

Sommerens overgangsmarked har utviklet seg til å bli en hektisk affære. Vi tar en titt på de største overgangene så langt.

Spillere inn:

Rick Karsdorp (22 år) – Feyenoord, €14M + €5M i eventuelle bonuser

Karsdorp er en nederlandsk høyreback som allerede har vært i Di Francescos søkelys. Han ble forsøkt hentet til Sassuolo i fjor, men valgte da å bli værende i Feyenoord. I løpet av fjorårets sesong i Eredivisie skapte han hele 40 sjanser fra åpent spill, og mye tyder på at vi kan forvente oss mange løp oppover høyresiden denne sesongen. Det synes imidlertid å hvile en forbannelse over høyrebacker i Roma, og forhåpentligvis vil han vise bedre takter enn hva Bruno Peres gjorde i fjor. Om han er bedre defensivt gjenstår å se.

Cengiz Ünder (20 år) – Basaksehir €13,40M

Tyrkiske Ünder kom fra Basaksehir som endte på en imponerende andreplass i Super Lig forrige sesong. Den 20 år gamle vingen noterte seg for ni scoringer og syv målgivende, og tiltrakk seg interesse fra flere europeiske storklubber. Ünder karakteriseres som en hurtig og teknisk begavet spiller med en god skuddfot, og kan bekle flere posisjoner i angrep; begge kantene, bak spissen eller trequartistarollen. Unggutten har store sko å fylle (jf Salah), men virker å passe godt inn i Di Francescos offensive 4-3-3. Er ikke inkludert i USA-troppen grunnet visumproblemer(!).

Lorenzo Pellegrini (21 år) – Sassuolo, €10M

Etter at Pellegrini gikk fra Roma til Sassuolo for €1,25M for to sesonger siden, har den tidligere primaverakapteinen utviklet seg til å bli en protagonist for I Neroverdi. Roma valgte derfor å benytte seg av en tilbakekjøpsklausul på €10M. Pellegrini er en sentral midtbanespiller som opererer godt både offensivt og defensivt. I fjor noterte han seg for seks scoringer og seks målgivende pasninger på 28 Serie A-kamper, hvilket gjorde han til en attraktiv spiller. For enhver romanista er det deilig å se romere ikle seg den rødgule drakta, og forhåpentligvis vil Pellegrini ta Roma til nye og etterlengtede høyder i årene som kommer. Les mer om Pellegrini her.

Juan Jesus (26 år) – Inter Milan, €8M

Brasilianeren ble hentet av Sabatini foran fjorårets sesong på lån for €2M med en obligatorisk kjøpsklausul på €8M. Midtstopperen ble aldri noen stor suksess, og alt tyder på at han vil fortsette å være en rotasjonsspiller denne sesongen. Ville mest sannsynlig aldri blitt signert dersom det ikke var for Sabatini-klausulen.

Héctor Moreno (29 år) – PSV Eindhoven, €5,70M

Den meksikanske landslagsstopperen betraktes av mange som en klassesignering. 29-åringen har bl.a. 85 kamper for Mexico og flere sesonger bak seg i både Eredivisie og La Liga, men vil for mange kanskje være mest kjent for beinbruddet han påførte Luke Shaw i Europa League for to sesonger siden. Den høyreiste midtstopperen er også en durabelig trussel på dødball, og fant nettet elleve ganger på 68 ligakamper for PSV. Ved siden av to nederlandske seriegull med AZ Alkmaar og PSV i henholdsvis 2009 og 2014 har Moreno vunnet to internasjonale trofeer med Mexico, nemlig CONCACAF Gold Cup i 2011 og CONCACAF Cup i 2015.

Maxime Gonalons (28 år) – Olympique Lyon, €5M

Her snakker vi. Gonalons er en fransk midtbanegeneral som har båret kapteinsbindet for Lyon over en årrekke. Gonalons har 333 kamper under beltet for den franske storklubben, og ankom Roma for knappe €5M, hvilket riktignos skyldtes at han kun hadde igjen ett år av kontrakten. Gonalons er karakterisert som en profesjonell ledertype, og forrige sesong ledet han Lyon til en fjerdeplass i Ligue 1 og en semifinale i Europa League (der Lyon som kjent slo ut Roma på veien). Basert på hans erfaring og profilerte bakgrunn tror og forventer vi at Gonalons kan bidra umiddelbart på midtbanen.

Federico Fazio – Tottenham, €3,20M

Overrasket alle og endte opp med å bli en av fjorårets protagonister. Deilig å se stopperkjempen bli signert permanent for en såpass lav sum. Vi krysser fingrene for at han fortsetter den gode formen og bidrar til ytterligere defensiv trygghet i året som kommer.

Lukasz Skorupski (26 år) – Empoli, tilbake fra lån

Tilbake fra Empoli og ønsker seg bort. Polakkens agent har uttalt gjentatte ganger at keeperen ikke ser for seg en tilværelse som back-up for Alisson. Til tross for dette registrerer vi at han er med laget til USA. Hvor Skorupski ender opp etter sommeren fremstår usikkert.

Norbert Gyömber (25 år) – Terek Grozny, tilbake fra lån

Midtstopperen er ikke inkludert i troppen som reiste til USA. Palermo sies å være interessert. Forsvinner garantert ila. sommeren. Kvalitetsmessig er Norbert bedre egnet til spill i Serie B enn Serie A.

William Vaingueur (28 år) – Olympique Marseille, tilbake fra lån

Heller ikke med til USA. Dårlig med plass på midtbanen for tiden og alt tyder på at franskmannen forlater Roma igjen. Galatasaray og tyrkisk fotball kan muligens være neste destinasjon.

Leandro Castan (30 år) – Sampdoria, tilbake fra lån

Brasilianeren ble aldri seg selv etter at han måtte opereres for en alvorlig hjerneskade. Det er uvisst om han får fornyet tillit i Roma, og han uttalte selv for noen dager siden at ”fremtiden avhenger ikke av meg”. Midtstopperen er inkludert i troppen som reiste til USA, og det kan godt hende Castan blir å se (i alle fall på benken) i Roma neste sesong. Dersom han forlater klubben spekulerer brasilianske medier om at en retur til Corinthians kan være aktuelt.

Juan Manuel Iturbe (24 år) – Torino, tilbake fra lån

Hva som skjedde med Iturbe forblir inntil videre et mysterium. Vingen som en gang var regnet som en av Serie-As heteste spillere er nå en skygge av seg selv. Så langt i sommer har han blitt ryktet til San Lorenzo i Argentina, men lite tyder på at de har ressurser til å hente kantspilleren. Hvor Iturbe ender opp fremstår foreløpig usikkert.

Umar Sadiq (20 år) – Bologna, tilbake fra lån

Nigerianeren opplevde et mislykket låneopphold hos Bologna forrige sesong og uttalte senest i helgen at han ønsker å prøve seg på nytt i Roma. Unggutten er med troppen til USA og opererer foreløpig som en vise-Dzeko. Vi ser for oss at den høyreiste spissen går på lån til en annen italiensk klubb siden veien til førstelaget foreløpig er litt for lang. Di Francesco har også uttalt at klubben er på utkikk etter en ny spiss.

Moustapha Seck (21 år) – Carpi, tilbake fra lån

Det er krise på venstrebacken nå som Luca Pellegrini pådro seg en korsbåndskade og Mario Rui gikk til Napoli. Seck er med til USA, men er mest sannsynlig ikke tiltenkt en langsiktig rolle i Roma. Italienske medier spekulerer for tiden i en overgang til Chievo. For øyeblikket representerer ikke senegaleseren Roma-kvalitet og har enda til gode å prøve seg i Serie A.

Spillere ut:

Mohamed Salah – Liverpool, €42M

Antonio Rüdiger – Chelsea, €35M

Leandro Paredes – Zenit, €23M

Federico Ricci – Sassuolo, €4,50M

Mario Rui – Napoli, €3,75M (lån)

 

Ezequiel Ponce – Lille, lån

Seydou Doumbia – Sporting Lisboa, lån

Ervin Zukanovic – Genoa, lån

Daniele Verde – Hellas Verona, lån

Elio Capradossi – Bari, lån

Matteo Ricci – Salernitana, lån

Arturo Calabresi – Spezia, lån

Christian D’Urso – Ascoli, lån

 

Thomas Vermaelen – Barcelona, lån avsluttet

Wojciech Szczesny – Arsenal, lån avsluttet

Clement Grenier – Lyon, lån avsluttet

 

Overgangene og tallene er hentet fra www.transfermarkt.com og Romas offisielle nettsider. Kun de viktigste navnene er blitt inkludert.