OFFISIELT: Roma signerer Grégoire Defrel

Det lå lenge i kortene at Grégoire Defrel kom til å bli Roma-spiller denne sommeren. Roma bekreftet i dag at de låner franskmannen for €5M med en obligatorisk kjøpsklausul på €15M om visse sportslige prestasjoner oppnås. Avtalen inkluderer også bonuser på ytterligere €3M som avhenger av prestasjonene til både Roma og Defrel.

Etter at Francesco Totti la opp har det vært nødvendig med flere alternativer til Edin Dzeko på topp, og Eusebio Di Francesco har selv bekreftet gjentatte ganger at han har foretrukket å hente Gregoire Defrel fra sin tidligere klubb. Den anvendelige spissen har vært fast inventar i Di Francescos 4-3-3-formasjon og noterte seg i fjor for 12 scoringer på 29 kamper i Serie A for I Neroverdi.

Defrel begynte sin profesjonelle karriere i Parma, og var innom både Foggia og Cesena før han endte opp i Sassuolo. I løpet av to sesonger under Di Francesco scoret 26-åringen 19 mål og skapte 56 sjanser på 62 opptredner i Serie A. Prestasjonene har vakt oppsikt, og han ble forsøkt hentet til Roma allerede i januar tidligere i år, men klubbene ble aldri enige om en pris. Defrel har også blitt linket til flere engelske klubber, deriblant Tottenham og Liverpool.

Som alternativ til Dzeko besitter ikke Defrel de samme kvalitetene som bosnieren. Defrel er 1,79m høy, veier 77kg, og opererer normalt som spiss, men har også vist at han kan spille på kant. I tillegg til en kompakt fysikk karakteriseres franskmannen som hurtig, er god en-mot-en, og på korte avstander er han vanskelig å følge. Han er en konstant trussel både rundt og inne i 16-meteren, og passer godt inn i en 4-3-3-formasjon ettersom han ofte løper bak motstanderens forsvar. Defrel synes også å være en intelligent spiss som foretrekker å rygge inn i midtstoppere, ta ned ballen, for deretter å behersket finne en medspiller.

Defrel er på mange måter en god og nyttig signering; han har god kjennskap til Serie A og har et godt forhold til Di Francesco. Roma behøver også spillere som kan tette tomrommet etter Totti og Salah. I utgangspunktet er nok Defrel tiltenkt en rolle som vise-Dzeko, samt at han tilbyr mer dybde i angrep gjennom sin anvendelighet. Imidlertid er det ulikt å se Roma betale €20M for det som spekuleres i å være en backupspiller, og mye tyder derfor på at Defrel kommer til å spille en betydelig rolle i laget den kommende sesongen.

Benvenuto Grégoire!