Kolarov sikret tre stygge poeng mot Atalanta

Atalanta hadde ikke tapt en eneste kamp på hjemmebane i 2017, og det var derfor knyttet stor spenning til hvordan Roma skulle slå I Nerazzurri i Bergamo. Rent prestasjonsmessig leverte ikke de gulrøde en overbevisende forestilling, men et glitrende frisparkmål av Aleksandar Kolarov skulle likevel vise seg å være nok til utgjøre forskjellen mellom de to lagene. 

Kolarov

Dagens kamp var alt annet enn imponerende, men gitt at Roma ikke har vunnet mot Atalanta siden november 2014, kan man trygt si at seieren var viktigere enn kvaliteten på spillet. Vertene startet kampen best og forsøkte fort å ta grep om spillet, men etter en kort periode begynte Di Francescos menn å henge med på notene. Defrel hadde blant annet en god mulighet til å sende Roma i føringen etter 23 minutter, men sendte ballen utenfor.

Kampens første og eneste mål kom etter en halvtimes spill da Nainggolan ble felt av Masiello like utenfor straffeområdet. Kolarov, som etter all sannsynlighet er Di Francescos foretrukket frisparktaker, valgte å skyte under muren, og ballen snek seg inn i høyre hjørne bak Berisha. Et smart utført frispark av serberen.

Utover i andreomgang falt Roma dypere i banen for å forsvare ledelsen og det var Atalanta som styrte det meste av spillet. I likhet med førsteomgang fremsto Roma noe tannløst, men de kunne likevel ha utnyttet flere gode kontringsmuligheter. Kampen kunne omsider endt med poengtap da Ilicic traff stolpen i det 87. minutt, i tillegg til at den tidligere Roma-spilleren Toloi headet ballen like utenfor to minutter på overtid.

SPILLERVURDERINGER:

Alisson Becker – 6,0: Fikk endelig sin Serie-A-debut og leverte en bra og ryddig forestilling. Ble aldri satt på de store prøvene og hadde kontroll på det som kom. Virket trygg med ballen i beina.

Bruno Peres – 6,0: Sammenlignet med fjorårets sesong var dette en helt annen utgave av brasilianeren. Løp mye, hadde god kontroll defensivt, og viste gode tendenser fram til han måtte ut med skade i det åttiende spilleminutt. Forhåpentligvis er det ikke noe alvorlig.

Kostas Manolas – 5,0: Dårligst av de fire bak – fremstår slurvete og gjør mange unødvendige feil. Heldig som ikke ender opp som dagens syndebukk. Må heve seg betraktelig foran kampen mot Inter neste helg.

Juan Jesus – 6,5: Trolig hans beste kamp i Roma-trøya. Rydder opp gang på gang for Manolas og hadde god kontroll på Petagna og Gomez.

Aleksandar Kolarov – 7,0: Banens beste. Full av grinta, løper mye, og scoret det avgjørende målet på et glitrende frispark. Flink til å lese spillet, og bidrar bra både offensivt og defensivt. Serberen oser rutine og var tidvis overlegen i dag.

Daniele De Rossi – 6,5: Rutinekamp av kapteinen. Kombinerer bra med Nainggolan og Strootman og fyller bestandig tomrom på midtbanen. Er flink til å hjelpe forsvaret.

Radja Nainggolan – 6,0: God innsats, som vanlig. Er overalt på banen.

Kevin Strootman – 6,0: En forholdsvis anonym forestilling av nederlenderen. I likhet med Nainggolan løper han mye både offensivt og defensivt. Grei kamp.

Gregoire Defrel – 5,5: Ingen debut å skryte over. Var ikke allverdens framover i banen, men bidrar imidlertid bra defensivt. Synes ofte å være teknisk unøyaktig. Viser tydelige tegn på at han ikke er en kantspiller. Byttet ut etter 74 minutter.

Edin Dzeko – 6,0: Er overalt i angrep. Mye løping og mange dueller. Kommer ikke til noen store sjanser. Godkjent forestilling av bosnieren.

Diego Perotti – 6,0: Er god en mot en, skaper mye uro for Atalanta-forsvaret. Mangler ofte det lille ekstra. Burde lagt opp et mål til Dzeko, men pasningen var for upresis. Byttet ut etter 84 minutter.

 

Stephan El Shaarawy (74’) – N/A: Kom inn for Defrel. Fikk ikke gjort noe ut av innhoppet.

Federico Fazio (81’) – N/A: Kom inn da Bruno Peres måtte ut med skade. Hadde en god inngripen. Bra innhopp.

Lorenzo Pellegrini (84’) – N/A: Fikk noen minutter men fikk ikke satt preg på kampen.