Før Roma-Inter

Roma skal opp til en tidlig høsteksamen når Inter kommer på besøk lørdag kveld. Luciano Spalletti returnerer til den evige stad samtidig med at Eusebio Di Francesco får sin ilddåp foran egne fans. Romas fremtid møter fortiden i en åpen duell.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, men betydningen av lørdagens kamp skal ikke undervurderes. Etter en variabel oppkjøring etterfulgt av en seig 1-0 seier borte mot Atalanta, har Roma her muligheten til å sende et signal til resten av ligaen og ta med seg en god følelse inn i landslagspausen. Motsatt vil et tap forsterke misnøyen blant enkelte supportere over det som må kunne beskrives som et foreløpig svakt overgangsvindu.

Tre måneder har gått siden serieavslutningen og Francesco Tottis avskjed. I kulissene forsvant også Spalletti. Jeg har i alle år hatt veldig sansen for hans fotballfilosofi, og var svært fornøyd da Roma hentet han tilbake. Samtidig sitter jeg nå med en litt vond smaken i munnen etter hans avskjed, og mer spesifikt hvordan han behandlet Totti utover våren. Ingen er større enn klubben, men måten Totti ble brukt på i enkelte kamper finner jeg på grensen til respektløs og nedverdigende. Å bruke en klubblegende som en vilkårlig junior for å drøye tid i en punktert kamp mot Juventus er over streken i min bok. At forholdet til media, Totti og supporterne surnet helt mot slutten av en fantastisk sesong som med 87 poeng vanligvis ville gitt Scudetto er selvsagt synd, og gir en ekstra dimensjon til kampen. Personlig håper jeg Roma-fansen bruker energien på å støtte eget lag.

Inter på sin side har slått sterke lag som Lyon, Bayern München, Chelsea og Villarreal i oppkjøringen, og startet sesongen overbevisende med å slå et svakt Fiorentina med 3-0. Selv om Inter ikke har investert i så mange superstjerner som de har for vane å gjøre, så ser laget sterkere ut enn forrige sesong. Borja Valero og Matias Vecino har begge kommet fra Fiorentina, og dominerte totalt mot gamle lagkamerater forrige helg. Dette vil nok vise seg å være en klar oppgradering. Trolig vil vi få se Inter i en 4-2-3-1 formasjon, der jeg vil sette en varseltrekant rundt Valero, Mauro Icardi og Ivan Perisic.

Roma fortsetter i sin ferske 4-3-3 formasjon. Med Nura Abdullahi, Bruno Peres og Rick Karsdorp skadet, kan det være duket for Kostas Manolas som høyreback om ikke det gambles med Alessandro Florenzi. I de snaue 10 minuttene han fikk i den posisjonen mot Alejandro Gomez virket han ukonsentrert og var stort sett ute av posisjon. Nå venter Perisic, noe jeg personlig ikke ser veldig lyst på. Heldigvis hadde Juan Jesus en av de beste kampene jeg har sett av han i Roma-trøyen mot Atalanta, og med seg får han trolig Federico Fazio med Aleksandar Kolarov på motsatt back.

Romas midtbane forblir nok uendret med Radja Nainggolan, Kevin Strootman og Daniele de Rossi. Edin Dzeko jakter videre på sesongens første fulltreffer, og får forhåpentligvis bedre service enn i Bergamo. Gregiore Defrel så tidvis helt malplassert ut på kanten, men får trolig fornyet tillit med Diego Perotti på motsatt flanke.

Rent historisk har Roma et godt tak på Inter. Forrige sesong ble det 2-1 seier i Roma, og vi må helt tilbake til 2008 for å finne sist gang Roma tapte hjemme. I Milano sørget blant annet to raketter fra Nainggolan for at det ble en deilig 3-1 seier. Denne gang er jeg personlig ikke like optimistisk. Nøkkelen blir i mine øyne å få Valero ut av kampen, siden både Icardi og Perisic er humørspillere med et veldig lavt bunnivå og avhenger av god service. Det er mange ubesvarte spørsmål knyttet til denne Roma-utgaven. Forhåpentligvis vil vi få noen gode svar allerede lørdag kveld.

Kampen dømmes av Massimiliano Irrati og har avspark klokken 20.45. Den kan følges direkte på Viasat Sport eller Viaplay.