Icardi senket Roma

Luciano Spalletti returnerte til Olimpico for første gang siden han ga seg forrige sesong. Og hans Inter kom raskest ut av startblokkene, og skapte en kjempesjanse tidlig ved kaptein Mauro Icardi, som på utrolig vis bommet fra kloss hold.

Roma hevet seg etter hvert, og etter kvarteret fant en landslagsvraket Radja Nainggolan kollega Edin Dzeko bak Inters forsvarsfirer. Bosnieren viste ingen nåde og hamret Roma i ledelsen. Et vakkert stykke mål av giallorossi og det første på hjemmebane under Di Francesco. Roma var nære ytterligere to ganger i første omgang, da henholdsvis Kolarov og Nainggolan traff treverket. Marginer fra 2 og 3-0. Icardi var frempå på tampen av omgangen, men Allison vartet opp med en ytterst kvalifisert redning.

Roma koblet et bra grep på andre omgang innledningsvis, og spesielt Diego Perotti fikk ting til å skje fra sin venstrekant. Argentineren skulle også hatt et straffespark, men dommer var verken interessert i å blåse eller å ta en titt på video, noe som var en effektiv måte for Juventus å få straffe på tidligere på dagen. Perotti blåste også et skudd i tverrligger, og dermed hadde Roma hatt intimkontakt med treverket tre ganger i løpet av matchen. Slikt straffer seg.

For etter 67 minutter kom Inter på en visitt. Fazio, som kom inn på laget grunnet skaden til Bruno Peres, gikk unødvendig ut av den bakre rekka for å støte på ballfører, noe som lagde rom for Icardi. Det hjalp heller ikke at Manolas, som markerte Icardi, sklei og ble hengende etter. Den kliniske avslutteren hamret ubarmhjertig inn utligningen. Ti minutter senere var han på plass igjen, etter at Perisic lurte Juan Jesus, og Icardi lurte seg unna Fazio. Roma sendte folk i angrep og tok større risiko, og få minutter før slutt punkterte Vecino oppgjøret til Inters fordel. Dermed tapte Roma 1-3, et merkelig resultat kampen tatt i betraktning. Men; man må skylde seg selv for mangel på effektivitet, og et forsvar som ikke er godt nokt.

Spillervurderinger:

Allison – 7: Superredning på Icardi rett før pause hvor han viser lynraske reflekser. Langt bedre i distribusjonen enn mot Atalanta, og bedre i feltet. Fin redning på tampen av kampen. Kan ikke lastes nevneverdig for scoringene.

Juan Jesus – 5.5: Uvant posisjon på høyreback, noe som også var tydelig innledningsvis da han raskt fikk gult kort. Spilte seg etter hvert ganske solid opp, før det glapp i andre halvdel av annen omgang. Spilte bort ballen i forkant av 1-1, og hang ikke med Perisic før 1-2.

Kostas Manolas – 6: Hadde jo faktisk stort sett god kontroll, med unntak av, vel, da han ikke hadde det. Sklir i jakten på Icardi før 1-1, og er som vanlig oppfarende i stilen. Under pari forrige sesong, og skal han fortsette i samme tralten blir det en lang sesong for Manolas og Roma.

Federico Fazio – 5.5: Feilvurdering før 1-1 og mister Icardi før 1-2. Ellers OK, men feilene blir graverende.

Aleksandar Kolarov – 7: En av Romas beste igjen. Trygg, presis og smart. Godt med offensivt tross middels tempo og stort sett god kontroll på usympatiske Candreva.

Daniele De Rossi – 6: Solid første omgang, flytter spillet effektiv i Di Francescos langt mer direkte tilnærming. Svakere utover i andre omgang, der Inter får skapt mer sentralt i banen etter inntoget til Joao Mario. Byttet ut etter 83 minutter.

Radja Nainggolan – 7.5: Oddsen på at Nainggolan kom til å levere en solid forestilling etter den meningsløse vrakingen fra landslaget, stod i 1.01 rett før kampstart. Spesielt første omgang var en oppvisning av belgieren, tross trykken han fikk av Borja Valero. Verkemarke-taklingene satt som de skulle, og assisten til Dzeko var fra aller øverste hylle. At raketten ender i stolpen istendefor i nettet er marginer i mot. Dessverre ble det avgjørende, det samme var kanskje også kjempemissen i andre omgang.

Kevin Strootman – 6: Den mest anonyme av de tre på midten i første omgang. Mer synlig utover i andre omgang, og har for all del en noen gode aksjoner. Men, i enkelte tilfeller går det for sakte, spesielt i momentet fra første til andre berøring. Bør ikke føle seg for trygg hvis/når Lorenzo Pellergrini får sjansen til å spille seg inn.

Diego Perotti – 7: En av Romas aller friskeste, og burde blitt kreditert med å ha skaffet straffe. Noen vil jo mene at poenget med VAR er til for akkurat slike situasjoner, men dommer valgte altså å ikke ta i bruk den nye teknologien. D’Ambrosio fikk virkelig kjørt seg mot argentineren, som kan trekkes noe for at det ble lite store sjanser av avleveringene hans. Skuddet i metallet hadde fortjent en bedre skjebne. Jobbet også godt defensivt.

Greigore Defrel – 5.5: Skal ha kred for jobben han legger ned, og kan nok ha blitt instruert til å gjøre en ekstra jobb bakover, hvor Juan Jesus var på dypt vann. Blir uansett for lite konkret offensivt, der El Shaarawy, men kanskje i enda større grad Cenzig Ünder, virker skarpere.

Edin Dzeko – 7: Nådeløs avslutning til 1-0, ypperste avslutterklasse. Solid jobb feilvendt og god med ball, men kommer til få få sjanser kampen sett under ett.

Stephan El Shaarawy (28′) – 6: Kom til en bra mulighet, men lobben gikk mer sidelengs enn fremover. Ellers lite å vise til, og er nok et stykke unna kampformen.

Cenzig Ünder – (7′) – N/A: Fikk snaut ti minutter, men rakk å vise hvorfor mange gleder seg til å følge tyrkeren denne sesongen.

Marco Tumminello (1′) – N/A: Rakk så vidt å kile gresset før kampen var over.