Møt Romas nye nummer 14

 – Så, hva er egentlig historien her?

Roma har signert Patrik Schick fra Sampdoria i en noe komplisert avtale verdt omtrent 42 Millioner Euro. Den opprinnelige utlånssummen ligger på 5 millioner, og ytterligere 9 millioner vil betales for å gjøre avtalen permanent. I tillegg kommer en prestasjonsbasert klausul på ytterligere 8 millioner, samt en endelig utbetaling til Sampdoria på 20 millioner i februar 2020. Skulle Schick mot formodning bli solgt videre før den tid, vil Sampdoria ha rett på 50% av overgangssummen.

Forvirret? Vi også.

Overgangsmarkedet er merkelige greier. Hva er egentlig bakgrunnen til denne Schick-fyren?

Patrik Schick slo gjennom for Sparta Praha i 2014, men tilbragte 2014/15-sesongen på utlån i Bohemians 1905 (Praha-basert klubb med en grønn kenguru i klubblogoen, journ.anm. Nei, jeg vet ikke jeg heller). I Bohemians dunket han inn 8 mål på 27 kamper, og ble snappet opp av Sampdoria i juni 2016.

 – Men var ikke Schick egentlig klar for Juventus?

Jo, det var han. De svarthvite fra Torino var klare til å legge 30 millioner Euro på bordet i midten av juli, men trakk seg fra avtalen da det ble oppdaget at tsjekkeren hadde en hjertefeil. Denne hjertefeilen er nå (etter sigende) kurert, og både Juventus og Inter har visstnok vært ute etter å sikre seg tsjekkeren de siste ukene. Men, godt hjulpet av Sampdorias eksentriske president Massimo Ferrero, ble altså Roma endelig destinasjon for tsjekkeren med de sylskarpe kinnbeina.

Greit nok det, men har han noe å bidra med på banen?

21-åringen har vært en av få lyspunkter på Sampdoria det siste året, og står med 11 mål på 32 ligakamper for i blucerchiati. Schick har også bøttet inn mål for de juniorbestemte ungdomslandslagene, senest høyst godkjente 11 mål på 12 kamper for U21-landslaget. Per dags dato har han fått fem kamper for seniorlaget, med ett mål (siste spikeren i kista i en 6-0-nedsabling av Malta i mai i fjor, siden du spør). Unggutten har uttalt at han er forberedt på å spille både som spiss og kant, og er etter alt å dømme tiltenkt rollen på høyrekanten og/eller som backup til Edin Dzeko.

42 millioner Euro… snakker vi Romas dyreste signering noensinne?

Man skulle kanskje tro det, men inflasjonsjusterer man de 36 millioner Euroene Roma betalte for Gabriel Batistuta i 2001, så er argentineren fremdeles klubbens dyreste signering gjennom tidene. Det skal sies at hvis Schick gjør en i nærheten av så stor figur i hovedstaden som Batigol gjorde, så vil dette bli stående som en solid investering.