Roma – Atlético Madrid: hardkjøret er i gang

Morgendagens Champions League-dyst markerer begynnelsen på en knallhard kampperiode for Roma. Fordelt på 20 dager skal de rødgule ut i ilden hele seks ganger, og første lag ut er Atlético Madrid på Stadio Olimpico.

 Rent objektivt er det riktig å hevde at det ikke er en soleklar favoritt i dette oppgjøret. Begge lag har startet sesongen tregt (Roma 1-0-1, Atlético 1-2-0) og vi forventer en tøff duell mellom to lag som vil være ivrige på å komme godt i gang i gruppespillet.

Roma

Det er for tidlig å trekke konklusjoner om hvilken retning Roma kommer til å havne i denne sesongen. Likevel, om man tar en lite overbevisende pre-season og de to første serierundene i betraktning, kommer denne matchen på et gunstig tidspunkt for Eusebio Di Francesco. Laget har slitt med å finne rytmen, og det skal bli vanskelig å slå et rutinert Atlético-mannskap. Atlético har de siste sesongene gjort det til en tradisjon å gjøre det godt i Champions League, og Roma står overfor en tøff utfordring.

«uansett lag, så er all Champions League-motstand av topp kvalitet, og vi må heve spillet vårt på tirsdag.» – Kevin Strootman

Roma skulle ha spilt mot Sampdoria på lørdag, men kampen ble avlyst på grunn av flomvarsel i Genova. Dette har gitt Roma-spillerne mer tid til å fokusere og forberede seg til morgendagens batalje, men ifølge Di Francesco vil det ikke ha ekstrem betydning. Under gårsdagens pressekonferanse påpekte han at ”enhver fordel er relativ, også fordi at mange Atlético-spillere ikke var i aksjon i forrige kamp mot Valencia, så mange av deres førstevalg er uthvilte”.

Når det gjelder taktikk er det 99,9% sikkert at Di Francesco går for en 4-3-3-formasjon. Alt annet vil være sjokkerende. Alisson mellom stengene, forsvarsfireren kommer til å bestå av Florenzi/Peres, Manolas, Jesus og Kolarov. På midtbanen vil vi etter all sannsynlighet se Nainggolan, De Rossi og Strootman. På topp er Schick utilgjengelig etter å ha pådratt seg en smell i låret på trening like før helgen. Perotti, Dzeko og Defrel kommer etter all sannsynlighet til å danne angrepstrioen. Vi skal dog ikke utelukke at El Shaarawy kan ende opp med å starte matchen fremfor Defrel.

Hva som enn som skjer i morgen, er det ikke noen tvil om at det blir en knallhard kamp mellom to lag som sikter mot å avansere fra gruppespillet.

Atlético Madrid

 I likhet med Roma har Atlético hatt en ”så som så-start” på sesongen. På papiret kan de to lagene virke relativt like om man sammenligner spillermateriale, men Diego Simeones mannskap fremstår mye mer rutinert. På de fire siste sesongene har de nådd én kvartfinale, én semifinale, og to finaler i Champions League. Vi skal dermed ikke se bort i fra at rutinen kan vise seg å være det som skiller lagene i morgen (alle vet jo at Roma sliter noe hinsides i Europa-sammenheng). Diego Simeones beslutning om å hvile spillere mot Valencia kan også vise seg å være avgjørende i dette oppgjøret. Atlético går nok for seier, men vi skal heller ikke utelukke at de sier seg fornøyd med en uavgjort.

Taktisk pleier Atlético å gå ut i en 4-4-2-formasjon. I mål er Oblak selvskreven, forsvarsfireren vil bestå av Vrsaljko, Giménez, Godín, Luis, og på midtbanen er det duket for Koke, Partey, Saúl og Carrasco. På topp kommer Griezmann til å spille med Correa. Laget er skadefritt og vil ha en ypperlig mulighet til å ta med seg alle tre poengene hjem til Madrid i morgen kveld.

Kampen begynner kl. 20:45 og sendes på Viasport 2 og viaplay.

Vi krysser fingrene og håper på det beste.

DAJE ROMA!