Banket Benevento

Det var ikke rare kraftanstrengelsen Roma måtte yte onsdag kveld borte mot Benevento. Radja Nainggolan var hjemme, mens Kostas Manolas og Daniele De Rossi startet på benken.

En som ikke har noe på benken å gjøre er Edin Dzeko. Allerede etter halvspilt første omgang satte han ballen i mål bak Belec etter ferdigscoret pasning fra Aleksandar Kolarov. Drøye ti minutter senere kunne han gjort sitt andre, men Lucioni satte ut en fot foran bosnieren og forærte Roma 2-0. Dermed gikk Roma til pause med en meget komfortabel følelse. Andre omgang fortsatte i samme tralten og allerede sju minutter ut i omgangen satte Dzeko inn sitt andre for dagen på lekkert vis. Dzeko kunne ha punktert det hele selv etter 74 minutter, men Venuti snøt han for sin sjette scoring for sesongen da han styrte ballen i eget nett. Dermed vant Roma med solide 4-0 mot et tafatt hjemmelag.

Spillervurderinger

Allison Becker – 6.5: Lite å gjøre for brasilianeren onsdag kveld, men tok det som kom med stor trygghet. Fint ute i feltet ved én anledning, godt å se. Har holdt nullen i fire av fem kamper denne sesongen.

Bruno Peres – 7: Kommer seg som vanlig ikke gjennom en hel kamp uten blundere, og kunne blitt syndebukken da han mistet ballen på egen halvdel på 0-0. Hadde en lignende variant i andre omgang, men det fikk ikke konsekvenser da heller. Har utover det noen gode aksjoner defensivt, men er først og fremst positiv fremover. Serverer et nydelig innlegg på pannebrasken til Dzeko etter snaue kvarteret, men Belec reddet fint. Står deretter bak 2-0 scoringen med et innlegg som er nødt til å ende i scoring på den ene eller andre måten.

Federico Fazio – 7: Bunnsolid i duellspillet, og gir mye juling. Er også offensiv og fin med ball, og starter mang et angrept med en konstruktiv pasning. Blir noen ganger i overkant offensiv, som fører til at han er ute av posisjon når Roma gir bort ballen. Men alt i alt en solid forestilling fra den argentinske landslagsspilleren.

Juan Jesus – 6.5: Spiller på det trygge og overlater den offensive frispillingen til makker Fazio. Fremstår tryggere enn forrige sesong og fortsetter den fine sesongstarten.

Aleksandar Kolarov – 7.5: Legger opp til to scoringer, og har dermed tre målgivende og én scoring allerede denne sesongen. Solid også defensivt, foruten en nonchalant feilpasning på tampen av oppgjøret da seieren for lengst var sementert.

Maxime Gonalons – 7: Kommer godt fra debuten sin, Romas franske alibi. Langt mer opptatt av vertikalen langs bakken enn De Rossi, og fremstår kanskje sånn sett som et bedre alternativ mot lavtliggende motstandere. Noe kamprusten, for pasningene nådde ikke alltid adressatene. Men når de nådde frem var det lekkert; som da han serverte Bruno Peres i forkant av 2-0. Konstruktiv i valgene og (over)ivrig. Mindre radius defensivt enn De Rossi.

Kevin Strootman – 6.5: Stille første omgang for begge Romas indreløpere, der man stort sett angrep langs kantene, mens Gonalons stort sett slo forbi Strootman og Pellegrini. Mer involvert etter 3-0 når Roma tar seg bedre tid med ball. Spiller seg opp i denne perioden.

Lorenzo Pellegrini – 6: Lite involvert av samme årsak som Strootman i første omgang. Fikk mer å jobbe med i andre omgang, men fant ikke samme rytme som han hadde på lørdag mot Hellas. Frustrert da han ble byttet ut.

Cenzig Ünder – 5: Dette var dessverre ünder pari… Fikk fornyet tillit, men det var rett og slett ingenting som fungerte for tyrkeren i de 45 minuttene han fikk. Prestasjonene vil variere fra unggutten og forhåpentligvis var dette bunn-nivået.

Diego Perotti – 6.5: Tok litt tid før han kom inn i det, men parkerte så to mann langs venstrekanten og skapte muligheter for Roma. Over på høyre i andre der han blir litt mer anonym, men gjør et strålende stykke arbeid i forkant av Dzekos andre for dagen.

Edin Dzeko – 8: Holdt potensen oppe over sommeren og er like målkåt som da han gikk av banen i mai. Viser prov på plasseringsevne ved scoring nummer én, mens han viser ferdigheter med venstre på goal nummer to. Hadde scoret på begge sjansene som endte opp med selvmål, og har i tillegg to i metallet. Dzeko kunne gått av banen med seks scoringer, uten å overdrive.

Stephan El Shaarawy – 5.5: Fikk 45 minutter og var stort sett skuffende. Kjenner nok på han står litt bak i køen og prøver i overkant hardt. Usynlig lenge før han tar tak i ball mot slutten av oppgjøret.

Gerson – N/A: Inn for Pellergrini. Rakk ikke utrette noe verdt å skrive hjem om.

Alessandro Florenzi – N/A: Får de siste ti minuttene som høyreving, og fortsetter dermed sin ferd på vei tilbake til full kampform.