På heksejakt i Campania

Eusebio Di Francesco har kanskje fått noe av presset løftet av skuldrene etter helgens overbevisende seier mot Hellas Verona. I kveld venter et nytt bunnlag på motsatt banehalvdel når Roma møter nyopprykkede Benevento på Stadio Ciro Vigorito.

Etter å ha tapt sesongens fire første kamper står Benevento i kveld overfor en komplisert utfordring. Laget med tilnavnet Le Streghe («heksene», etter den gamle overtroen om at den lille byen nord-øst i Campania var heksenes samlingssted i middelalderen) står i skrivende stund med 1-10 i målforskjell, hvorav seks av målene ble sluppet inn i Campania-derbyet mot Napoli forrige søndag. De har fått en særdeles vanskelig start på den nye tilværelsen i Serie A, og det er lite som tyder på at Marco Baronis menn sprudler av selvtillit foran oppgjøret mot Roma.

Det er ingen hemmelighet at Beneventos overordnede mål, og håp, for sesongen er å beholde plassen i Serie A, og så langt ser det svært mørkt ut. Målvakt Belec har ikke klart å demme opp for en backlinje som lekker som en sil, og i angrep kom sesongens eneste mål hittil borte mot Sampdoria i første runde. Baroni, matchvinner i kampen som sikret Napolis siste seriegull i 1989/90-sesongen, rykket i forkant av kampen ut og uttalte at han følte klubbens fulle støtte, hvilket som oftest betyr oppsigelse i løpet av måneden.

Roma på sin side er på poengjakt og det er forventet at de tre poengene blir med tilbake til hovedstaden. Eusebio Di Francesco har imidlertid advart om å undervurdere Benevento til tross for at de har tapt samtlige kamper så langt. Ifølge Il Mister fortjente de å få mer ut av kampene mot Torino og Sampdoria, og de har med dette vist at de hører hjemme på øverste nivå. Både Schick og Nainggolan er ute med skade, og det er dermed duket for at Maxime Gonalons får sin debut.

Roma  sikre et positivt resultat i kveld om laget skal henge med i toppen framover (særlig med tanke på at Inter avga poeng mot Bologna i går), og det blir spennende å se om laget kan levere en like god prestasjon som mot Verona. Når det gjelder formasjon vil vi trolig se følgende lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.

Benevento (4-5-1): Belec: Letizia, Lucioni, Venuti, Di Chiara; Lombardi, Cataldi, Memushaj, Chibsah, Lazaar; Lemello.