Spillervurderinger: Roma 3-1 Udinese

Alisson: 7.0 – Har ikke allverden å gjøre i første omgang når Roma kjører matchen, men ser trygg og solid ut de gangene han blir satt på prøve. Varter opp med et par gode redninger når Udinese kommer mer inn i kampen, før nullen sprekker når Jens Stryger Larsen lurer offsidefella og får en gratismulighet helt på tampen.

Alessandro Florenzi: 7.0 – Florenzi er tilbake, og nå skal det for alvor bli vanskelig for Bruno Peres å gjenerobre høyrebacken. Florenzi gjør sakene sine bra både offensivt og defensivt, og skaper et par brukbare muligheter som lagkameratene ikke evner å ta vare på. Tas ut for nevnte Peres etter 78 minutter, til rungende og velfortjent applaus.

Kostas Manolas: 6.5  Har full kontroll på Kevin Lasagna, og fremstår som det fysiske beistet vi kjenner han som. Vinner dueller og takler så det lukter svidd, og tospannet med Fazio ser mer stabilt ut enn noensinne. Gjør et helhjertet forsøk på å løpe opp Larsen når dansken får godt og vel femten meter forsprang i forkant av reduseringen, men kan neppe klandres for at det ikke holder.

Federico Fazio: 6.0 – Som alltid noe mer anonym enn sin partner i midtforsvaret, og gjør som vanlig en trygg og solid figur i backrekka. Dominerer alt som prøver seg i lufta, og trenger neppe å frykte noen større utfordring fra Hector Moreno med det første.

Aleksandar Kolarov: 6.0 – Gjør en glimrende førsteomgang hvor han sender flere farlige innlegg i retning Dzeko, dog uten å få uttelling for det. Har bra kontroll på venstrebacken, selv om han i likhet med laget dabber av etter pause. Tas av banen til fordel for Moreno med et kvarter igjen å spille.

Daniele De Rossi: 6.5  Enda en god dag på jobb for kapteinen. Ligger lavt foran eget forsvar og holder midtbanen kompakt, riktignok uten å ta de helt store sjansene offensivt. Et par inspirerte stikkere forsvinner ut i ingenting, men gjør jobben som anker svært godt når Udinese en sjelden gang prøver å skape noe.

Kevin Strootman: 6.0 – Utmerker seg verken positivt eller negativt i dag, selv om vi (nok en gang) må konstatere at den gamle Strootman fremdeles ikke er tilbake. Holder fremdeles litt tilbake i duellene og våger ikke like mye, men stødig og sikker på ballen og viser god taktisk kløkt når han sammen med De Rossi hever og senker tempoet i kampen.

Radja Nainggolan: 6.5 – Kanskje den beste på midtbanen i dag, selv om det etter hans standard er en ganske anonym dag på jobb. Kriger fram det første målet når han liggende får taklet avgårde en målgivende til Dzeko, og nedkjemper som vanlig det meste av utfordrere som melder seg.

Diego Perotti: 6.0 – Så røk den altså, Perottis iskalde statistikk fra straffemerket. Siden han ankom Sevilla i 2007 har argentineren satt 13 strake straffer med den beryktede teknikken som Chievo-keeper Stefano Sorrentino har omtalt som den mest skremmende å møte i hele Serie A. Venter ut Bizzarri før han smekker ballen i stolpen, og er uheldig når han havner i veien for returen. Synd at han ikke får kronet dagen med scoring, for gjorde seg absolutt ikke bort i dag selv om han med fordel kunne levert mer klinisk i angrep.

Stephan El Shaarawy: 7.5 – Det virker kanskje billig å gi en så sterk karakter samt BB til en spiller på bakgrunn av to mål som, la oss være ærlige, ikke var av det mest imponerende slaget (Dzeko skaper det første på egenhånd mens han får det andre servert gratis av Stryger Larsen), men faktum er at El Shaarawy gjør en helhetlig svært god kamp i dag. Nummer 92 jakter, løper, utfordrer og er i det hele tatt langt mer tent enn vi pleier å se han, og det gir da også resultater. Fortsetter han sånn kan dette bli en god høst for den lille faraoen, som hittil i sin Roma-karriere ikke har pleid å våkne før på vårparten.

Edin Dzeko: 7.0 – Mens spillere som Dybala, Mertens, Icardi og Immobile ukentlig hylles som fremragende måljegere, fremstår den hengslete bosnieren nesten anonym i forhold. Dette til tross for en vanvittig statistikk på 22 mål på 22 kamper, og i dag serverer han også en glimrende målgivende. Det er bare å ta av seg hatten for Edin Dzeko, som fortsetter der han slapp i fjor og bekrefter at han virkelig er i sitt livs form. Tas av banen 20 minutter før slutt, og nå venter en ny scoringsjakt i Champions League.

 

Innbyttere

Gregoire Defrel: 6.0 – Kommer inn for Dzeko i en periode hvor Roma praktisk talt sitter på håndbrekket, og da blir det vanskelig å markere seg. Viser noen gode tendenser med ballen i beina, men dette ble rett og slett ikke dagen hvor Defrel overbeviste et tvilende Olimpico.

Hector Moreno: 5.0 – Erstatter Kolarov 15 minutter før slutt, og gjør lite ut av seg før han opphever offside-fella og slipper Stryger Larsen alene igjennom mot Alisson. Langt ifra noe optimalt innhopp fra meksikaneren, og ingen overbevisende søknad om mer spilletid.

Bruno Peres: – Kommer inn for Florenzi ti minutter før slutt, og spiller for lite til å få en karakter. Står for dagens humorinnslag når han på ytterst lite brasiliansk vis snubler langflat over ballen.