Tre viktige poeng i banken

Den gode nyheten: Roma slo Qarabag i Champions League og tok tre poeng. Den dårlige nyheten: Alt det andre.

Scoringer fra Manolas og Dzeko var heldigvis nok til at Roma plukket med seg tre poeng fra Baku i en kvalitativt fryktelig svak fotballkamp.

Spillervurderinger:

Allison Becker – 6.5: Kan lite gjøre med scoringen, og har ellers lite å gjøre. Plukker trygt i feltet og er stort sett god med beina, med ett unntak.

Bruno Peres – 6.5: I en kamp der mange Roma-spillere gjør mye rart er det i alle fall litt befriende at Bruno Peres for en gangs skyld ikke er en av de. Et par fine bidrag fremover; flott innlegg til El Shaarawy og en god mulighet selv i andre omgang.

Kostas Manolas – 6.5: Flott scoring, den første for året for grekeren. Stort sett OK defensivt.

Juan Jesus – 5.5: Fryktelig rufsete start, spesielt offensivt der halvslappe pasninger vekslet på å treffe riktig og feil mann. Spiller seg noe opp, men er for seint ute i duellen etter 89 minutter som nesten kostet Roma to poeng.

Aleksandar Kolarov – 6.0: Startet oppgjøret godt med flere gode offensive bidrag. Nære scoring i andre omgang. Så treig ut defensivt ved flere anledninger og havner i småtrøbbel ved noen anledninger uten at det ble veldig farlig.

Maxime Gonalons – 4.5: Fryktelig forestilling av franskmannen, som nå er mest kjent i Aserbajdsjan for å være mannen bak Qarabags første Champions League-mål. Omstendelig, treg og upresis. Kunne ha kostet Roma enda et baklengs da han spilte en horribel tversoverpasning i starten av andre omgang. Tatt av etter en drøy time.

Lorenzo Pellegrini – 6.5: I det første kvarteret, der Roma var gode, var Pellegrini blant de aller beste. Fin assist til Manolas på 1-0, bevegelig og smarte pasningsvalg. Forsvinner litt ut av det etter hvert, spesielt i en lagmessig tafatt andre omgang.

Radja Nainggolan – 6.0: Manglet en del av sin sedvanlige energi, og langt mer usynlig enn vanlig. Tar litt mer ansvar de siste minuttene når Roma rir inn seieren.

Greigore Defrel – 5.5: Vanskelig å prestere på dette nivået når du spiller med stein i skoa. Fryktelig tung førstetouch, noe som kan ha kostet han en scoring da han ble spilt på blank av Dzeko. Funket sikkert bra i Sassuolo der han fikk mer rom å løpe i, men karrierestarten i Roma har vært treg.

Stephan El Shaarawy – 6.0: Burde fått mer ut av innlegget til Peres i første omgang. Faller litt inn og ut av kampen, men glimter til ved noen anledninger. Må være mer «på» i lenger perioder.

Edin Dzeko – 7.0: Setter inn sitt syvende for året, og det på lekkert vis. Meget god i innledningen; scorer selv og setter opp de rundt seg. Snytt for scoring av Defrel. Blir vanskeligere i annen omgang sånn kampen blir.

Innbyttere: De Rossi, Florenzi og Strootman: De Rossi får tettet hullet Gonalons ikke maktet å håndtere, men bidrar ikke voldsomt offensivt. Florenzi og Strootman setter ikke noe særlig preg på oppgjøret, men førstnevnte fikk en brukbar mulighet på tampen.

Roma vet utmerket godt at forestillingen var under pari, men det viktigste var tross alt at de innkasserte tre poeng på bortebane i Champions League for første gang siden de slo Basel (hei Leandro Greco) i 2010.