Før Milan-Roma

Tidligere Roma-angriper Vincenzo Montellas Milan står på motsatt banehalvdel når Roma tar turen til Milano søndag kveld. Presset er stort på spesielt hjemmelaget, som med tap fort kan være på trenerjakt. Roma trenger tre poeng for å henge med topplagene. 

Roma kommer fra en svært lite overbevisende 2-1 seier borte mot Qarabag i Mesterligaen. I Serie A står Roma med tre strake seire, dog mot meget svak motstand i Verona, Benevento og Udinese. Forskjellen mellom topp og bunn virker å være stor denne sesongen, noe som gjør de interne kampene mot topplagene desto viktigere. Juventus og Napoli står begge med full pott, og etter tapet mot Inter i 2. serierunde risikerer Roma å bli hektet av med dårlig poengfast mot Milan og Napoli som venter i de to neste rundene. Roma sliter med en del skader før oppgjøret, så det passer fint med et landslagsopphold etter søndagens kamp. Pellegrini er tvilsom, mens Defrel, Perotti er meget usikre. Fra før er Emerson, Karsdorp og Schick ute.

Forventet lagoppstilling: Alisson, Peres, Manolas, Fazio, Kolarov, De Rossi, Strootman, Nainggolan, Florenzi, El Shaarawy, Dzeko.

Milan står som Roma med 12 poeng, men med en kamp mer spilt. Laget er betydelig oppgradert fra forrige sesong, men likevel er det svært få av forsterkningene undertegnede mener hadde gått rett inn på årets Roma-lag. Rundt 2 milliarder kroner er brukt, men fortsatt ser spesielt forsvaret ustabilt ut. 8 baklengs på 6 kamper i serien, og nå sist 2 borte da Sampdoria ble for sterke. I midtuka trengte de et mål på overtid for å slå svake Rijeka 3-2 på hjemmebane i Europaligaen, og denne uken ble lagets fysiske trener også sparket.

Felles for lagene er at de har vært ustabile så langt i sesongen, og har ambisjoner om å henge med i toppen. Begge kommer fra svake prestasjoner i Europa der de fikk med seg tre poeng. Milans store innsats på overgangsmarkedet gjør at de ikke har fått satt et skikkelig lag ennå, med mye rotasjon og utskiftinger. Roma har med ny trener forhåpentligvis har mer å gå på enn hva de har vist så langt. Tilsvarende kamp forrige sesong endte med 4-1 seier for Roma. Selv spår jeg en jevn kamp som ender med uavgjort, men det vil overraske meg stort om Milan kommer over Roma på tabellen til slutt.

Kampen starter klokken 18.00 søndag kveld, og kan ses på Viaplay og Viasport 2.