Spillervurderinger: Milan 0-2 Roma

For tredje sesong på rad tok Roma tre poeng borte mot AC Milan på San Siro. Første omgang var skuffende og ingen av lagene maktet å dominere spillet. Over i andre omgang var det I Rossoneri som startet best, og André Silva hadde en god mulighet i det 59. minutt til å sende hjemmelaget i føringen. Like etter fikk Alessandro Florenzi en eventyrlig mulighet da han ble spilt alene med Gianluigi Donnarumma, men satte ballen midt på Milans sisteskanse. Det var imildertid Edin Dzeko som skulle bli oppgjørets første målscorer. Etter 72 minutter dunket bosnieren ballen i lengste hjørne fra ca. 20 meter via tidligere Roma-spiller (og lazio-sympatisør) Alessio Romagnoli. Ikke mange minuttene senere satte Florenzi inn 2-0, og kunne dermed notere seg for sitt første mål siden derbyseieren mot lazio i april 2016. Seieren var et faktum da Hakan Calhanoglu pådro seg sitt andre gule og ble utvist i det 80. minutt.

Spillervurderinger

Alisson Becker – 7,0: Noterer seg for tre meget viktige redninger som hindrer Milan å gå opp i føringen. Atter en solid forestilling av den brasilianske sisteskansen.

Bruno Peres – 6,0: Grei kamp av høyrebacken. Bidrar ikke all verdens fremover i banen, og som vanlig fremstår han veldig rotete defensivt. Blir felt av Calhanoglu slik at han får sitt første gule.

Kostas Manolas – 7,0: BB sammen med Fazio, og en av hovedårsakene til at vi vinner kampen. Gjør ingen feil og bidrar til defensiv trygghet gjennom hele oppgjøret. Ble byttet ut for Juan Jesus i det 85. minutt. Trolig stiv etter smellen med Kalinic.

Federico Fazio – 7,0: En klippe. Trygg med ballen i beina og taper ingen dueller. Virker å være full av selvtillit. Viser igjen at han er å regne med i et firemannsforsvar.

Aleksandar Kolarov – 6,0: Ny god kamp av serberen. Gjør sjeldent noe feil og fremstår trygg defensivt. Sammenlignet med tidligere kamper bidrar han mindre offensivt, og er helt sikkert sliten etter å ha startet samtlige oppgjør denne høsten.

Radja Nainggolan – 6,5: Anonym og frustrtert i 2/3 av kampen. Bidrar deretter til Florenzis scoring, samt at han får Calhanoglu utvist.

Daniele De Rossi – 6,0: Ble så å si fotfulgt av André Silva i 1. omgang. Kjemper på midtbanen gjennom hele kampen og bidrar godt defensivt. Bommer imidlertid på veldig mange pasninger.

Kevin Strootman -: Spiller en knapp halvtime og må ut etter et skikkelig sammenstøt med Fazio. La oss håpe det ikke er noe alvorlig.

Alessandro Florenzi – 6,0: Kunne sendt Roma i føringen i det 60. minutt da han kom alene med Donnarumma. Virket som en dårlig dag på jobben frem til han sikret de tre poengene etter 2-0-scoringen. Velfortjent mål etter skadeavbrekket.

Edin Dzeko – 7,0: Får ikke noe annet å jobbe med i 1. omgang enn lange baller. Scorer det avgjørende 1-0-målet på mesterlig vis, og kan nå notere seg for sju mål på de fem siste kampene. Viser at han er å regne med i kampen om toppscorertittelen i år også.

El Shaarawy – 5,5: Kveldens dårligste. Får ikke til noe som helst i 1. omgang og blir helt anonym etter pause. Fremstår svak og seig. Byttet ut i det 78. minutt til fordel for Gerson.

Innbyttere

Lorenzo Pellegrini 7,0: En av kveldens beste. Kommer inn for Strootman etter ca. 30 minutter. Er overalt på banen, er i ferd med å notere seg for målgivende da han spiller Florenzi alene med Donnarumma, og bidrar til at Dzeko setter inn 1-0. Solid forestilling.

Gerson -: Byttet inn i det 78. minutt. Rekker ikke å sette preg på kampen og får ikke karakter. Fremstår litt seig, og undertegnede skulle gjerne sett mer grinta og vilje når han først får noen minutter.

Juan Jesus -: Blir byttet inn i det 85. minutt og unngår å gjøre noen feil. Får ikke karakter.