Derby del Sole: Roma-Napoli

Vi går rett på sak: helgens runde blir den soleklart heftigste hittil i årets Serie A. Søndag kveld er det duket for Milano-derby, lørdag ettermiddag møter Juventus et formsterkt Lazio, men rosinen i pølsa kommer i kveld klokken 20:45 når Roma tar imot Napoli på Stadio Olimpico.

Roma står med ett tap på de første seks kampene i ligaen så langt, 1-3 hjemme mot Inter i en kamp selv de mest svorne interisti nok må innrømme ble en heldig affære for Luciano Spallettis nye mannskap. 15 poeng av 18 mulige holder langt på vei til godkjent, men med én kamp mer spilt står Napoli på suverene 21, likt med regjerende mester Juventus. De lyseblå står med smått ufattelige 25-5 i målforskjell, og dermed er Paris Saint-Germain det eneste laget i europeisk toppfotball som står med flere mål i hjemlig serie (enn så lenge). I fjor knep som kjent Roma andreplassen foran Napoli i siste serierunde på høydramatisk vis, og Edin Dzeko snøt Dries Mertens for toppscorertittelen med ett fattig mål. Det vil ikke overraske undertegnede og Roma og Napoli, og for den saks skyld Dzeko og Mertens, vil kjempe til døra også denne sesongen.

Det skal dog sies at det er et smått skadeskutt Roma som tar imot rivalene fra sør i morgen. Den tsjekkiske storsatsingen Patrik Schick er stadig ute med en lårskade, og også Kevin Strootman er utelatt fra troppen etter en smell i låret han pådro seg mot Milan i forrige runde. Lorenzo Pellegrini har vist svært gode takter hittil denne sesongen, og en treer på midten bestående av De Rossi, Pellegrini og Nainggolan er ingenting å kimse av, men Di Francesco har nok midtukas beintøffe oppgjør med Chelsea i bakhodet når formasjonen skal avgjøres. I forsvar blir det etter alt å dømme Manolas-Fazio i midten og Kolarov på venstrebacken, med nederlandske Rick Karsdorp kan muligens få sin debut etter å endelig være tilbake fra kneoperasjonen han gjennomgikk i sommer.

For Maurizio Sarri fortoner oppgaven seg enklere. Arkadiusz Milik røk på nok en korsbåndsskade i september, men bortsett fra den polske ulykkesfuglen kan Napoli stille med toppet lag. Sjokktapet mot Shakhtar Donetsk betyr selvsagt at Napoli nå virkelig har kniven mot strupen når de skal møte Manchester City borte på tirsdag kveld, men for en klubb som har sultet etter seriegull siden 1990 vil nok en tidlig exit i Champions League være lett å tilgi dersom laget endelig går hele veien i Serie A igjen…

Romas tropp: Alisson, Lobont, Skorupski; Juan Jesus, Kolarov, Moreno, Fazio, Nura, Bruno Peres, Karsdorp, Manolas, Castan; Nainggolan, Pellegrini, De Rossi, Gonalons, Florenzi, Gerson

Napolis tropp: Reina, Rafael, Sepe; Albiol, Chiriches, Ghoulam, Hysaj, Koulibaly, Maksimovic, Maggio, Mario Rui; Jorginho, Allan, Diawara, Hamsik, Rog, Zielinski, Giaccherini; Callejon, Ounas, Insigne, Mertens, Leandrinho

Dommer: Gianluca Rocchi.