Nær engelsk gigantskalp

Bortekamp i Europa, og kanskje i særdeleshet i England, er ofte synonymt med foldede hender og en stille bønn om å komme fra det med æren i behold. Men Roma viste ingen respekt for regjerende PL-mester Chelsea; hardt ut fra start, og kampen sett under ett det beste laget. Dessverre ble det noen personlige feil for mye bakover, og tre mål i riktige ende holdt da akkurat ikke til seier i London.

Spillervurderinger:

Allison – 7: Kan ikke lastes for noen av baklengsmålene. God med beina og flink til å sette spillet i gang hurtig. En moderne keeper. Fornuftig når han blir stående på beina én-mot-en med Morata.

Bruno Peres 5: Romas klart svakeste punkt. Evner sjeldent å gjøre to ting bra på rad, og mister ballen i forkant av 2-1, og må ta på seg skylda for den situasjonen. Ble etter dette buet på av de tilreisende Roma-supporterne. Bedre med i andre omgang, og kunne gjort det godt igjen på overtid, men Courtouis fikk hindret innlegget.

Federico Fazio – 7: Nære ved å gi bort et mål tidlig i oppgjøret, men spilte seg etterhvert stort opp. Feide gresset med folk, men høydepunktet var den nydelige målgivende pasningen til Dzeko, en perle. Mangler litt oversikt når Hazard reduserer til 3-3, men der er det mange som svikter.

Juan Jesus – 5.5: Ikke på samme nivå som min makker. Oser ikke akkurat trygghet, og er ofte desorientert. Når han må forsvare seg ser det alltid ut som han har kjempedårlig tid. Merkelig bevegelse i forkant av 3-3.

Aleksandar Kolarov – 8.5: Monchi kan trekke seg i dag, peke på Kolarov, slå seg på brystet og si at han gjorde jobben sin. Gjør alt selv når han sender Roma tilbake i kampen og serverer Dzeko til 3-2. Er ellers en type Roma har savnet, spesielt på slike europeiske flomlyskvelder.

Maxime Gonalons – 7.5: Sjumilssteg etter krisen mot Qarabag. Spilte mest horisontal og sikkert i første omgang, mens han i andre flyttet seg lenger opp. Da begynte franskmannen til og med å dra av folk før han spilte fri lagkameratene sine. Viste noen ferdigheter i kveld som gir grunn til optimisme.

Radja Nainggolan  – 7.5: Jobber og sliter noe fryktelig og bærer bindet med verdighet. Bruker litt tid på å komme inn i oppgjøret, men setter etterhvert sitt sedvanlige preg på det.

Kevin Strootman – 7: Mye fint i første omgang, først og fremst fornuftige valg med ball og god posisjonering. Løper seg tom og forsvinner med det litt ut av oppgjøret utover i andre omgang. Fortsatt litt treig med ball.

Diego Perotti – 7: Dribla unna folk stort sett som han ville, og spilte Kolarov lekkert fri ved et par anledninger. Men, avslutningene var vått krutt onsdag kveld.

Gerson – 7: En sjelden start for brasilianeren. Gjorde seg absolutt ikke bort, uten at det resulterte i så voldsomt mye. Spilte på det enkle og frigjorde en del rom for Peres (uten at han utnyttet dét).

Edin Dzeko – 9: For et beist han er, Edin Dzeko. 39 kasser i fjor, og ti allerede i år. Begge scoringene er høy, høy klasse. Er ellers toneangivende; sterk som en okse, og særdeles flink til å holde på ballen med mann i rygg.

Lorenzo Pellegrini: Kom inn som innbytter og fikk en tøff start da Hazard raskt utlignet. Lite involvert ellers.

Alessandro Florenzi: Fikk ti minutter, og kunne ha spilt en avgjørende rolle da Roma spilte seg frem til en sjanse på tampen av overtiden.

Stephan El Shaarawy: Jobbet som en helt de fem minuttene han fikk på banen.