Foran Torino – Roma

Mye tyder på at det er duket for et jevnt og målrikt oppgjør når Torino og Roma braker sammen på Stadio Olimpico i Torino i morgen ettermiddag.

Midtukens Champions League-kamp mellom Roma og Chelsea inneholdt nesten alt da de to lagene vartet opp med et forrykende seksmålsdrama. I store deler av kampen styrte de rødgule det som foregikk på Stamford Bridge, og trillet nærmest ball i hatt med de regjerende Premier League-mesterne. Men, som vi har sett utallige ganger tidligere, så var det personlige feil som hindret Roma i å ta med de tre poengene tilbake til den evige stad.

I helgen er det derimot Serie A det handler om, og personlige feil må lukes bort om det skal bli tre poeng. Alle vet at å møte Torino i Torino aldri er en enkel oppgave – dette til tross for at hjemmelaget ikke viser storform om dagen. For øyeblikket ligger I Granata på en 8. plass med 14 scorede og 13 innslupne mål, og de to siste kampene endte begge 2-2 mot henholdsvis svak motstand i form av Hellas Verona og Crotone. I tillegg til dette er lagets store stjerne, Andrea Belotti, ute med skade. Sinisa Mihajlovics menn har for øvrig satt seg som mål å kvalifisere seg til Europa-spill denne sesongen, og for å klare dette må de begynne å vinne kamper igjen.

Under dagens pressekonferanse advarte Eusebio Di Francesco om at Torino kan potensielt bli vanskeligere å hamle opp med enn Chelsea. For det første utgjør hjemmelaget en mental utfordring, og for det andre har ikke Roma hatt mye tid til kampforberedelser. Han la derfor til at man ikke kan forvente at laget går like hardt ut fra start som normalt. Utover dette har vi over årene sett Roma slite i Torino, og man må helt tilbake til 2013 for å gjenoppleve forrige borteseier. Da var det bråkebøtta (og nåværende rockestjerne) Pablo Osvaldo og Erik Lamela som scoret målene for de rødgule.

Når det gjelder lagoppstilling er det sannsynlig at vi får se omtrent samme lag som mot Chelsea, men med noen utskiftninger. Alisson i mål, Bruno Peres, Federico Fazio, Juan Jesus, og Aleksandar Kolarov kommer til å utgjøre forsvarsfireren. På midtbanen vil Daniele De Rossi (som ble hvilt mot Chelsea) innta regista-rollen, med Radja Nainggolan og Lorenzo Pellegrini foran seg. Kevin Strootman vil tilsynelatende starte på benken. I angrep er det forventet å se Alessandro Florenzi (fikk kun noen minutter mot Chelsea) og Diego Perotti på kantene. Edin Dzeko starter som spiss.

Mange husker nok forrige sesongs oppgjør i Torino da hjemmelaget vant hele 3-1, og tidligere Roma-spiller Iago Falque bet fra seg med å score to av målene. Med seier i morgen kan Roma tangere rekorden for antall strake borte seiere fra 06-07-sesongen (11), og vi får håpe at ulvene fra Roma er lystne på revansje.

Vi forventer følgende lagoppstillinger:

ROMA (4-3-3): Alisson; Peres, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Pellegrini; Florenzi, Dzeko, Perotti.

Torino (4-2-3-1): Sirigu; De Silvestri, N’Kolou, Moretti, Molinaro; Rincón, Baselli; Iago Falque, Ljajic, Niang; Sadiq.

Kampen vises på Viasport og Viaplay med kampstart kl. 15:00.

Dommer er Antonio Damato.

FORZA ROMA!