Hai på menyen

2016/17 bød på flere overraskelser. De færreste hadde trodd Edin Dzeko skulle danke ut Gonzalo Higuain og Dries Mertens i kampen om toppscorertittelen, eller at Atalanta skulle kapre fjerdeplassen foran både Lazio, Milan og Inter. Men den største overraskelsen av alle kom kanskje da Crotone beholdt plassen på sesongens siste dag. Den knøttlille klubben fra byen med samme navn spilte sin første sesong i Serie A noensinne, og unngikk nedrykk med et nødskrik da de slo Lazio 3-1 mens rutinerte Empoli på uforklaring vis tapte mot et allerede fortapt Palermo. Dermed var nok et lilleputt-mirakel i Serie A et faktum, til ellevill jubel fra byens knapt 62 000 innbyggere (omtrent det samme som Kristiansand, med andre ord).

Den vanskelige andresesongen ser ut til å bli en seig affære for Crotone, og de røk på et pinlig 0-5 mot formsterke Sampdoria sist. Haiene fra Calabria står for øyeblikket med seks poeng på ni kamper, ett foran SPAL 2013 og, vel, seks foran stakkars Benevento. 6-19 i målfoskjell forteller oss at Davide Nicolas mannskap sliter både med å score mål og å forsvare seg mot dem, som forsåvidt er å forvente fra en nedrykkskandidat.

Roma har på sin side hatt en sesonginnleding som deler kritikerne. To tap på hjemmebane mot direkte rivaler (Inter og Napoli) er ikke mye å skrive hjem om, men i de resterende seks seriekampene har det blitt seier og i Champions League ligger laget langt foran skjema med fem poeng på tre kamper. Eusebio Di Francesco har tidvis blitt dømt nord og ned som for ung, ruutinert og manisk dedikert til 4-3-3, men faktum er at Roma per dags dato har ligaens gjerrigste forsvar sammen med Napoli. 15-5 på åtte kamper er ingen dårlig fasit, og da får det heller være at laget har vært avhengig av at kanonsigneringen Aleksandar Kolarov kommer til unnsetning med venstreslegga.

I startelleveren som møter Crotone er det bekreftet at Rick Karsdorp endelig får sin debut på høyrebacken, mens Kostas Manolas stadig er ute med skade. Roma har nytt svært godt av fullstreffere fra nevnte Kolarov og Edin Dzeko så langt, men Di Francesco har avvist at noen av dem får hvile på benken mot Crotone.

Når alt er sagt og gjort skal dette være tre greie poeng. På lørdag venter Roberto Donadonis Bologna før en svært viktig Champions League-dyst mot Chelsea neste tirsdag, og dermed kan publikummet på Olimpico glede seg til en uke av de helt sjeldne. Men først venter altså Crotone. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med en solid 4-0 til Roma (hvor vi blant annet fikk servert en gudbenådet målgivende av Totti), og det vil ikke overraske noen om det blir tilsvarende tall i kveld.
Kampstart: 20:45
Dommer: Manganiello