Bologna på besøk

Roma er inne i en svært hektisk periode, og lørdag kveld skal de til pers igjen. Etter tre poeng, men en tam forestilling mot Crotone, må nok Eusebio Di Francescos gutter opp både ett og to hakk for å kunne innkassere tre nye poeng når Bologna spenner på seg skoa på Olimpico. Di Francesco tar med seg den stort sett samme gjengen som spilte mot Crotone, med det åpenbare unntaket i Rick Karsdorp som ble korsbåndsoperert fredag. Inngrepet ble som vanlig foretatt av Pier Paolo Mariani, som de siste årene har sett mer til Roma-spillere enn kone og barn.

Lørdagens motstander Bologna ligger på en 11. plass på tabellen i skrivende stund, omtrent det man forventer av Roberto Donadoni og hans gutter. Foreløpig har de faktisk tatt med seg majoriteten av sine 14 poeng fra sine reiser rundt i støvellandet, et potensielt varsku før kveldsbataljen lørdag. På bortebane står de med respektable 3-0-2 så langt. Seierne har riktignok alle kommet mot lag som har slitt tungt så langt denne sesongen, henholdsvis Benevento, Sassuolo og Genoa. Mot andre topplag har det blitt 0-3 tap hjemme for Napoli, mens Bologna leverte en imponerende forestilling hjemme mot Inter for en drøy måned siden i et oppgjør som endte 1-1. Spesielt imponerede i den kampen var Simone Verdi, som senere fikk en oppkalling til den italienske landslagstroppen.

De to siste kampene har imidlertid begge endt med ettmålsttap, borte mot Atalanta og hjemme mot Lazio. Til Roma kommer Bologna med noen fravær, blant annet den tidligere tynnhårede Roma-backen Vasilis Torosidis. I tillegg er Mirante, Mbaye, Taider og Palacio ute. Av spillere å legge merke til fra matbyen foruten nevnte Verdi, finner vi vingen Federico Di Francesco, sønn av Roma-trener Eusebio. Den 23 år gamle angriperen er tidvis livlig, og er nok ekstra interessert i å vise seg frem foran sin far. På topp kan det fort tenkes at vi får et gjensyn med Mattia Destro. Spissen var Roma-eid i tre sesonger, men greide aldri å leve opp til de store forventningene i hovedstaden. Et hanglete kne og en tendens til å hele tiden måtte be om større størrelser i treningstøy under skadeperiodene får ta noe av skylden.

Det er imidlertid ikke en målsnik ala Destro som gjør at Bologna for øyeblikket innehar en respektabel 11. plass på tabellen. Rossoblu har kun gjort ni mål så langt, Roma har til sammenligning 16 med én kamp mindre spilt. Med sine 11 baklengsmål er det først og fremst defensiven som kan tilskrives æren for poengsankingen så langt. Ingen av de ni lagene bak de på tabellen har et like solid forsvar, det samme gjelder fire av lagene over. Roma må med andre olje det offensive maskineriet som var fullt av slitasje mot Crotone.

Så langt i sesongen har Di Francesco brukt så og si hele troppen han har til disposisjon. Det er ingen grunn til å tro at det ikke blir endringer også denne gangen, spesielt med tanke på at midtuken byr på Champions League og regjerende Premier League-mester Chelsea. I målet fortsetter nok Allison, som har åpnet sesongen på en tillitsvekkende måte. Trolig kommer Alessandro Florenzi inn på høyreback for Karsdorp, mens Fazio muligvis får selskap av Juan Jesus istedenfor Hector Moreno. Manolas er forsatt uaktuell, men man har et håp om at grekeren rekker oppgjøret mot Chelsea. Kolarov har tilsynelatende ingen problemer med å spille kamp etter kamp, kanskje ikke så rart når man er i kalasform.

På midten spekuleres det i om Radja Nainggolan skal få en etterlengtet hvil. Det betyr i så fall Lorenzo Pellegrini inn. Trolig får han selskap av Daniele De Rossi og Kevin Strootman til å fullføre midtbanetrioen.

Det ble hvisket om at Edin Dzeko skulle få seg en pust i bakken også etter å ha vært involvert i alt som har skjedd så langt. Trolig ville det betydd at Defrel fikk en start i sin foretrukne posisjon. Det meste tyder allikevel på at Di Francesco lar bosnieren bli stående, og at Defrel får sjansen fra start på høyrekanten. Diego Perotti hviles trolig til fordel for Stephan El Shaarawy, som forøvrig fylte 25 på fredag, auguri!

Med Di Francescos rotasjonspolitikk er det imidlertid ikke godt å si hva som blir fasit lørdag kveld, men forutsetningen er grei; skal man henge med i rotteracet som årets Serie A fort kan bli, må man slå Bologna på eget gress. Jakten på disse gylne poengene starter lørdag kveld klokken 20:45, og oppgjøret vises på Viasport 2 og Viaplay.

Trolige lagoppstillinger:

ROMA (4-4-3): Allison; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; De Rossi, Pellegrini, Strootman; Defrel, Dzeko, El Shaarawy

BOLOGNA (4-3-3): Da Costa; Krafth, Gonzalez, Helander, Mesina; Nagy, Pulgar, Poli; Di Francesco, Destro, Verdi