Spillervurderinger Roma 1-0 Bologna

Roma leverte ikke en imponerende forestilling mot Bologna, men med tre kamper på syv dager er det kun poengene som gjelder.  

Alisson – 7: Hadde ikke all verdens å gjøre i kveld. Leverte en mesterlig redning like før El Shaarawy sendte hjemmelaget i ledelsen, og fremstår (som vanlig) bunnsolid i alt han foretar seg. Holdt nullen for sjette gang i Serie A denne sesongen.

Alessandro Florenzi – 6,5: Grei forestilling av høyrebacken. Løper utrettelig opp og ned høyresiden kampen gjennom, og har god kontroll på Di Francesco jr.

Federico Fazio – 7: Virker endelig å ha funnet formen fra fjorårets sesong. Vinner alt som kommer i lufta, samt at han er trygg med ballen i beina. Holdt på å score et fantastisk mål i 2. omgang da han brystet ned ballen og dundret den like over tverrliggeren.

Juan Jesus – 6,5: Ser ikke så mye til brasilianeren, men det kan vi anse som særdeles positivt. Gjør ingenting stort ut av seg, og sammen med Fazio hadde de full kontroll på Bologna-angrepet.

Bruno Peres – 6: Kolarov fikk en velfortjent hvil, og Bruno Peres fikk tillit på venstrebacken. Gjør seg ikke bort, men er som vanlig mye bedre offensivt enn defensivt. Virker for øvrig å bekle venstrebacken bedre enn høyrebacken siden han kan skjære inn i banen med høyrefoten. Det understreker imidlertid at han er bedre som midtbane/kant enn back. Måtte ut med skade i det 70. minutt.

Lorenzo Pellegrini – 6,5: Nok en god kamp av romeren. Er involvert i alt som skjer på midten, både offensivt og defensivt.

Daniele De Rossi – 6: Kapteinen leverer en solid forestilling, og styrer rutinert det som skjer på midtbanen. Mot slutten av kampen er han for så vidt heldig som unngår å få sitt andre gule, som videre kunne resultert i en reell Bologna-sluttspurt.

Kevin Strootman – 6: I Nainggolans fravær er det Strootman som får oppgaven å ta kommandoen på midtbanen. Løper utrettelig, men fremstår samtidig treig og upresis. Sliter med å skape det helt store fremover. Må heve seg betraktelig mot Chelsea på tirsdag.

Greoire Defrel – 5,5: Bedre forestilling enn hva han maktet å levere mot Crotone, men franskmannen sliter virkelig med å spille seg varm i Roma-tryøa. Til tider kan Defrel dessverre minne om Iturbe; han løper mye og viser god innsats, men får ikke til en dritt. For mange er det vanskelig å forstå hvordan i alle dager denne mannen kan koste €20M.

Edin Dzeko – 6: Får ikke noe særlig å jobbe med, hverken fra kantene eller de på midtbanen. Burde hatt målgivende da han satt opp Defrel i 1. omgang, og kunne notert seg for minst to mål. Grei forestilling av bosnieren.

Stephan El Shaarawy – 8: Man of the match. Bursdag på fredag, men utsatte festen til i dag. Hadde mye ball og skapte mye uro på kanten, og noterte seg for et fantastisk mål da han på volley banket ballen i krysset i det 33. minutt.

Innbyttere:

Hector Moreno – 6: Kom inn for Bruno Peres når det gjensto 20 minutter. Spilte seg komfortabelt inn på venstrebacken.

Gerson – N/A: Kommer inn for El Shaarawy. Rekker ikke å sette preg på kampen.

Diego Perotti – 6: Kommer inn i det 59. minutt for Defrel. Virker ikke å være helt i slag. Har mye ball og utfordrer Bolognas høyreback ved en rekke anledninger, men mangler det lille ekstra for å score eller å levere en målgivende pasning.