Turen går til Madrid

Utgangspunktet er som følger: To kamper gjenstår av gruppespillet, og Roma leder gruppe C med 8 poeng. Bak følger Chelsea med 7, Atletico Madrid med 3 og Qarabag med 2. Roma kan med andre ord sikre avansement med uavgjort eller seier i kveld, når de tar turen til Atletico Madrids nye storstue Wanda Metropolitana.

En svært sterk høstsesong fortsatte med tre deilige poeng mot Lazio i helgens derby, og mannskapet til Eusebio Di Francesco strutter av selvtillit om dagen. Roma spiller med en selvtillit både i hjemlig liga og i Europa klubben knapt har sett siden Luciano Spallettis første periode som trener, og lite tyder på at de vil slå på bremsene nå. Alessandro Florenzi er ute med en betennelse i kneet, og uteblir sammen med langtidsskadde Rick Karsdorp og enigmaet Patrik Schick. Ellers forventes det at Roma går ut med tilnærmet toppet lag, selv om Radja Nainggolan nok burde få en pust i bakken snart (midtbanekrigeren var banens beste i derbyet etter å ha kommet tilbake fra en lyskeskade, dog ved hjelp av en dose smertestillende).

I Atletico, som tradisjonelt sett er bunnsolide i Champions League, går det trått om dagen. Forsvaret er stadig et av Europas tetteste (6 baklengs på 12 seriekamper, ett mindre enn Roma), men med Fernando Torres i fryseboksen og Griezmann i sin verste formdupp på flere år sliter laget med å score mål. Laget har stadig til gode å tape en kamp i La Liga denne sesongen, men står med kun 6 seire og like mange uavgjorte. Faktisk må man tilbake til september for å finne en kamp hvor Atletico har scoret mer enn ett mål i en kamp, og avansement i CL henger følgelig i en svært tynn tråd. Den kroatiske backen Sime Vrsaljko er ikke med i troppen til kveldens kamp, ellers ser det ut til at Los Colchoneros vil stille med fullt lag.

For Romas del holder det som sagt med uavgjort for å sikre en plass i åttendelsfinalen, men det er liten grunn til å tro at en ambisiøs tropp stappfull av selvtillit ikke vil prøve å stramme grepet rundt førsteplassen i gruppa i håp om enklere motstand når knockout-rundene begynner i februar. Roma har et langt enklere kampprogram ut november og desember enn hva som har vært tilfellet de siste ukene, og Di Francesco har vist en lovende evne til å få laget sitt til å spare på kreftene mot mindre lag for så å ta dem ut mot de større. Kveldens kamp er i så måte en glimrende anledning til sistnevnte.