La Dea gjester Stadio Olimpico

Roma tar imot Atalanta og Papu Gomez lørdag kveld.

Roma fikk en skuffende avslutning på 2017 med poengdeling hjemme mot Sassuolo. I tillegg, etter kun to seiere på de siste seks kampene er det noe som for alvor skurrer, og Eusebio Di Francescos mannskap må virkelig reise kjerringa dersom de skal bryte ned et høytflyvende Atalanta. Guttene fra Bergamo ligger riktignok på en beskjeden 9. Plass i Serie A, men har likeledes evnet å avansere til sluttspillet i Europa League, samt at de i midtuken nådde semifinalen i Coppa Italia etter å ha slått Napoli på San Paolo.

Lagnyheter:

ROMA:

  • Gregoire Defrel, Daniele De Rossi og Rick Karsdorp er alle ute med skade.
  • Kostas Manolas har vært ute med kneskade, men vil ifølge flere italienske medier starte i kveld.
  • Radja Nainggolan er utelatt fra troppen på bakgrunn av disiplinære årsaker.

ATALANTA:

  • Venstre vingback Leonardo Spinazzolla har blitt linket til Juventus de siste dagene men vil etter all sannsynlighet bli å finne i startelleveren.
  • Nøkkelspiller Papu Gomez spilte hele kampen mot Napoli i Coppaen, men vil neppe starte på benken.


Hjemmelaget

Det er noe som ikke stemmer i Roma for tiden. Siden Chelsea-kampene har laget fremstått i overkant tannløst (fremfor alt offensivt) og Eusebio Di Francesco står overfor en utfordring flere av hans forgjengere aldri har maktet å løse. På de siste fire kampene har de rødgule notert seg for kun én seier og to mål. Sammenlignet med forrige sesong er det heller ikke en fordel å spille på hjemmebane. Tap mot Napoli, Inter, Torino i Coppaen, uavgjort mot Sassuolo og en overtidsseier mot Cagliari understreker dette.

Foreløpig ligger Roma ni poeng bak Napoli (med én kamp mindre spilt), og en trepoenger i kveld er høyst nødvendig for å henge med i toppen. Om man sammenligner Roma og Atalanta er en vesentlig fordel for Roma at Atalanta stilte et tilnærmet toppet lag i midtukens Coppa Italia-kamp mot Napoli. To bortekamper på fem dager kan på mange måter vise seg å være utslagsgivende for hvilken Atalanta-utgave vi får se i kveld. La Dea går alltid inn for å vinne kamper, uansett motstander, men dersom beina begynner å merke Napoli-kampen kan de muligens si seg fornøyd med poengdeling.

Det som kan synes å være oppsiktsvekkende foran dette oppgjøret er Di Francescos beslutning om å utelate Nainggolan fra troppen. På en side er det forståelig; å direktesende en fyllevideo på Instagram er ikke noe en profesjonell fotballspiller burde gjøre. På en annen side er dette en spiller som virkelig trengs mot et hardtarbeidende Atalanta, og vi får krysse fingrene for at Pellegrini kan fylle tomrommet.

For at Roma skal ta tre poeng i kveld er det også alfa-omega at Di Francesco får orden på det offensive spillet igjen. Kommer Schick til å starte med Dzeko (som kun har scoret ett på de siste 15 kampene) i en 4-2-4, eller vil El Shaarawy, Dzeko og Perotti starte på topp i en 4-3-3? Ser man tilbake på Romas siste kamper ligger ikke oppgjøret an til å bli en målfest, og vi får bare håpe at laget har terpet på offensive mønstre.

Motstanderen

Det er ingen hemmelighet at Atalanta har vært langt mindre imponerende denne sesongen enn hva de evnet å prestere forrige sesong. Mye av dette skyldes riktignok at de konkurrerer på flere plan, og i høst virket de tilsynelatende å vektlegge Europa League tyngre enn Serie A. Etter å ha slått ut Napoli på San Paolo i midtuken har de også gode muligheter til å gå hele veien i Coppa Italia.

I Serie A står La Dea med 7-6-6 og ligger på en foreløpig 9. plass og må begynne å sanke flere trepoengere dersom de skal spille i Europa også neste sesong. Som i fjor er 29-årige Papu Gomez lagets store protagonist (7 mål og 7 målgivende på 24 kamper så langt denne sesongen), og kan på en god dag skape trøbbel for hvilket som helst lag. Argentineren var linket til Roma i sommer, men ifølge ham selv valgte han å skrive under på en ny kontrakt med Atalanta ettersom han og familien trives i Bergamo. Gomez er en spiller med kvaliteter som på mange måter ville vært en glitrende erstatter for Salah, og flere skulle nok gjerne sett at han ikledde seg Roma-drakta foran denne sesongen.

Utover dette har Atalanta en rekke andre spillere som kan sette sitt preg på kampen. Spesielt Andrea Petagna, Josip Ilicic, Bryan Cristante (og muligens tidligere Roma-spiller Rafael Toloi) er noen av de Di Francesco må holde et ekstra godt øye med. Atalanta spiller attraktiv fotball og man kan forvente at de kommer til å forsøke å angripe og utnytte et Roma-lag som tvert i mot sprudler av selvtillit for tiden.

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; El Shaarawy, Dzeko, Perotti.

Atalanta (3-4-2-1): Berisha; Toloi, Caldara, Masiello; Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola; Ilicic, Gomez; Petagna.

Kampen begynner 18:00 og vises på Viaplay og Viasport 2.