Spillervurderinger Roma 1 – 2 Atalanta

 

Alisson Becker – 5: Sisteskansen kunne ikke gjøre noe med målene, har full kontroll ellers.

Alessandro Florenzi – 4,5: En forestilling som understreker at romeren ikke er, og burde ikke være, et naturlig valg på høyrebacken. Blir avkledd gang på gang av Papu Gomez og i likhet med resten av forsvaret henger han ikke med på noen av målene. I De Rossis fravær fikk han kapteinsbindet, men var dessverre alt annet enn en lederskikkelse ute på gressmatta. Blir byttet ut etter 83 minutter.

Kostas Manolas – 5: Elendig førsteomgang og må sammen med Gonalons ta på seg skylden for 2-0-målet. Leverer en mye bedre andreomgang der han har full kontroll på Petagna.

Federico Fazio – 4,5: Ekstremt svak i førsteomgang og står som en saltstøtte på Cornelius’ mål. Ble sendt lengre opp i banen i andreomgang men kom seg aldri til noen gode avslutningsmuligheter.

Aleksandar Kolarov – 5,5: Løper opp og ned venstresiden og viser gode tendenser. Kommer til flere gode innleggs- og skuddmuligheter i andreomgang. Ble felt av De Roon som videre førte til at Atalanta måtte spille andreomgang med ti mann.

Kevin Strootman – 5: Henger ikke med i førsteomgang og blir sammen med Gonalons fullstendig utklasset på midten. Kom seg i andreomgang da Atalanta måtte bakover i banen. Byttet ut etter 76 minutter.

Maxime Gonalons – 4: Elendig. Vet ikke hva han skal gjøre når han har ballen i beina, slår mange feilpasninger og har direkte skyld i Atalantas siste mål. En opptreden franskmannen må glemme så fort som mulig.

Lorenzo Pellegrini – 5,5: Sammen med Kolarov banens beste. I førsteomgang var Pellegrini muligens den eneste som bevisst ga uttrykk for å ville noe. Kom med gode initiativ og løp mye. Ble byttet ut etter 56 minutter, men de fleste skulle nok gjerne sett han lengre på banen.

Diego Perotti – 5: Hva som har skjedd med Perotti de siste månedene er det få som vet. Løper planløst og benytter seg ofte av altfor mange touch (noe som synes å dra ned tempoet i kampen). Kombinerer heller ikke noe særlig med Kolarov på venstresiden. Kommer seg ikke til noen avslutningsmuligheter.

Edin Dzeko – 5,5: Kjemper kampen gjennom og scorer det viktige 1-2-målet. Kunne scoret minst ett til.

Stephan El Shaarawy – 5: Noterer seg for en målgivende pasning men evner ikke å påvirke kampen noe mer enn det. Burde scoret 2-2 da han på åpent mål skjøt ballen midt på Masiello.

Innbyttere:

Patrik Schick – N/A: Kommer inn for Pellegrini i det 51. minutt. Får ikke til noe som helst.

Bruno Peres – N/A: Kommer inn for Florenzi i det 83. minutt. Får slått inn noen brukbare innlegg. Muligens hans siste opptreden i Roma-drakta.

Cengiz Ünder – N/A: Kommer inn for Strootman i det 76. minutt. Evner ikke å skape noe.