Innsamlingsaksjon for Samson Delgado

Man trenger ikke å være født i Roma for å være romanista til beinet. Måten man utvikler en helt egen klubbfølelse for de gulrøde fargene, på tvers av geografiske omstendigheter, er noe de fleste som leser dette vil kjenne seg igjen i. Slik er det verden over, og lite kan måle seg med opplevelsen av å endelig realisere drømmen om å se Roma i aksjon på mektige Stadio Olimpico. Dag eller kveld, sol eller regn, seier eller tap: den første gangen man går opp trappene og kjenner trøkket fra titusenvis av romere, og gåsehuden som brer seg som en ildbrann når verdens vakreste hymne runger ut over arenaen, er en opplevelse svært lite kan måle seg med.

I dag inviterer vi dere som leser dette til å bidra til at en felles romanista får ta del i denne opplevelsen, på tvers av omstendigheter som dessverre strekker seg langt ut over geografi. For fem år siden var amerikaneren Samson Delgado på feil sted til feil tid da en fyllekjører forårsaket trafikkulykken som har etterlatt Delgado lam fra brystet og ned, og med begrenset motorikk i armene. Den tragiske ulykken har dog ikke dempet Delgados lidenskap for Roma, og sommeren 2016 fikk han møte laget under Romas treningsleir i USA. Nå er målet hans å komme seg på kamp i den evige stad, en ambisjon som enn så lenge står fast på den økonomiske fronten.

Og det er her dere, eller rettere sagt resten av oss, kommer inn.

Familien til Delgado har startet en innsamlingsaksjon via konseptet GoFundMe, og er over halvveis til målet om å samle inn de $5000 som trengs for å realisere drømmen hans. Vi i Roma Club Norvegia har bestemt oss for å gi et bidrag, og oppfordrer som mange som mulig av våre medlemmer og følgere til å gjøre det samme. Beløpet velger du selvsagt helt selv, så lenge mange nok bidrar vil vi uansett lykkes i å sikre Samson Delgado et minne for livet.

GoFundMe-prosjektet til familien Delgado finner du her, i tillegg til alt du trenger å vite for å donere. AS Romas offisielle YouTube-kanal publiserte også en video fra USA-turneen, hvor Samson selv forteller om hvordan ulykken forandret livet hans samtidig som lidenskapen for Roma har vokst seg enda sterkere.