Foran Inter – Roma: kan Di Francesco bryte den negative trenden?

 

Kun én seier på de syv siste kampene er fasiten for Roma etter forrige rundes tap mot Atalanta. Foran kveldens storoppgjør på Giuseppe Meazza har laget mistet betydelig terreng til Napoli og Juventus, og Eusebio Di Francesco må virkelig reise kjerringa for å feste grep om en topp 4-plassering. Under følger også en gjennomgang av utviklingen på januarmarkedet.

Overgangsfronten

Da overgangsvinduet åpnet 1. januar innledet Monchi det nye året med å understreke at det ikke kom til å bli noe mercato grunnet mangel på midler. Til mange supporteres store fortvilelse betydde dette at problemene Roma og Eusebio Di Francesco står overfor må løses på Trigoria.

I kjølevannet av disse uttalelsene har forøvrig godt over halve laget blitt linket til diverse europeiske storklubber. En periode så det ut til at Bruno Peres var i ferd med å havne i Benfica, men på grunn av at Roma ikke ønsket å låne ham ut uten å inkludere en obligatorisk kjøpsklausul, gikk overgangen i vasken.

Engelske klubber (Liverpool og Manchester United har blitt nevnt ved en rekke anledninger) ryktes også å være interesserte i Strootman og Alisson. Det er imidlertid ingenting som tyder på at de forsvinner nå i januar. Ingen klubber synes å være interesserte i å utløse Strootmans utkjøpsklausul på €45M, og Alisson har selv uttalt at han «tenker kun på Roma, per nå …». Brassen er også førstevalg på det brasilianske landslaget og ønsker nok å fortsette den gode flyten i Roma frem mot sommerens VM.

Nainggolans noe fuktige nyttårfeiring – som ble dokumentert på Instagram og resulterte i utestengelse mot Atalanta –  medførte at flere medier meldte at han kunne være på vei ut dørene på Trigoria. Til tross for at Fabio Cannavaros Guangzhou Evergrade sies å ha vært villig til å by €50M og gi belgieren en årsinntekt på €13M, tyder alt likevel på at midtbanekrigeren blir værende i den evige stad.

I løpet av den siste uka har det hyppig oppstått rykter om at Chelsea ønsker å kjøpe Emerson og Dzeko. Noen melder at Emerson-overgangen sluttføres etter kveldens kamp mot Inter og at Monchi vil innkassere rundt €25M for italobrasilianeren. Når det gjelder Dzeko er Conte desperat etter å hente inn et alternativ til Morata, og bosnieren skal tilsynelatende være en aktuell signering. Hans agent har forøvrig avkreftet rykteflommen, men flere medier melder likevel at Monchi fremdeles evaluerer et potensielt salg. €30M+ for en som snart fyller 32 kan for mange virke som en god deal, men på en annen side vil det å selge en av våre beste spillere midt i sesongen være en fallitterklæring.

Til tross for at et hav av spillere har vært ryktet ut, har også noen spillere blitt ryktet inn. Ifølge Pagine Romaniste har Monchi og Balzaretti arbeidet i månedsvis for å sikre seg Dinamo Zagrebs Ante Coric. Coric er 20 år gammel kroat som – sammen med mange andre – har fått kallenavnet «den nye Modric». Avtalen sies å ligge på rundt €12M + bonuser og trer ikke i kraft før til sommeren. Vi kan ikke med sikkerhet bekrefte at ryktet er reelt, men kommer til å følge saken videre.

Kveldens oppgjør

Sesongen er halvspilt og betydningen av kveldens kamp er stor. I begynnelsen av desember så begge lagene ut til å være Scudetto-utfordrere, men de påfølgende kampene har vist det motsatte. Di Francesco og Spalletti har kun sanket 8 av 30 mulige poeng og i skrivende stund ser det ut til at en topp-4-plassering er det lagene må satse på fremover. Det begynner å bli en stund siden oppgjørene mellom Inter og Roma hadde samme tyngde som i kveld, og begge lagene må være på sitt beste for å sikre seg alle de tre poengene.

Hjemmelaget

I likhet med Roma er Inter inne i en begredelig periode. U-T-T-U-U og to scorede mål er fasiten på de fem siste kampene i Serie A og I Nerazzurri ligger foreløpig på en fjerdeplass 3 poeng foran Roma med én kamp mer spilt. Spallettis Inter har i likhet med Di Francescos Roma basert laget på et solid defensivt fundament, men som sliter med å finne en gylden middelvei. Laget har sikret seg viktige poeng basert på enkeltprestasjoner, men som følge av mange skader og lite rotasjon virker spillere som blant annet Icardi, Borja Valero og Perisic å ha mistet litt av gnisten.

Hvordan Inter-spillerne reagerer etter å ha hatt et lite vinteravbrekk er avgjørende for å få noen indikasjoner på om problemene de har stått overfor de siste ukene er omfattende. Foran kveldens oppgjør er ingen sentrale spillere ute med skade, og vi tipper Spalletti stiller med toppet lag:

(4-2-3-1): Handanovic; Santon, Miranda, Skriniar, Cancelo; Gagliardini, Vecino; Candreva, Borja Valero, Perisic; Icardi.

Bortelaget

I Roma er det krise om dagen. Etter to måneder med elendige resultater og begredelig spill er det ingen tegn på forbedring, og Di Francesco minner mer og mer om en ny utgave av Rudi Garcia. På banen har samtlige spillere – med noen få unntak – opptrådt tafatt uten å vise innsats, og Di Francescos 4-3-3-system er urovekkende forutsigbart. Di Francesco har imidlertid uttalt at han kan «snart gå over til 4-2-3-1 ettersom taktikere ikke burde være fundamentalister». Dersom dette stemmer, og Roma går ut i 4-3-3 med samme tilnærming som tidligere mot Inter, kan kveldens oppgjør bli stygt. Det kan heller ikke være mye ro i gruppa nå som Monchi tilsynelatende ønsker å kvitte seg med spillere for å skape balanse i klubbkassa.

På skadefronten er Karsdorp, Perotti og Gonalons ute, mens De Rossi og Defrel er tilbake. Vi tror på følgende lagoppstilling:

(4-3-3): Alisson; Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Florenzi, Dzeko, El Shaarawy.

Kampen begynner klokken 20:45 og sendes på Viasport 2 og Viaplay.

SEMPRE FORZA ROMA!