Desperat poengjakt på Bentegodi

Roma kunne knapt fått en mer brutal start på andre halvdel av årets sesong. Fasit den siste måneden er grusom: siden hjemmeseieren mot Cagliari (1-0 på overtid takket være en nervepirrende VAR-avgjørelse) har laget spilt seks kamper: tre tap, tre uavgjort og null seire. Forsvaret, eller rettere sagt Alisson har sørget for å holde forsvaret nogenlunde flytende, mens angrepet tilsynelatende har kjørt seg fast, og 32-17 på 22 kamper er ikke en målforskjell det lukter topp fire av. Det hele toppet seg med dramaet rundt Edin Dzekos feilslåtte overgang til Chelsea, en overgang som etter alt å dømme kun ble stoppet av spilleren selv. Rundt mannen som styrer skuta har det vært overraskende stille, men om poengtørken fortsetter utover i februar er det god grunn til å tro at knivene slipes for Eusebio Di Francesco.

Troppen som har tatt turen til Verona for å møte nedrykkskandidat Hellas i morgen mangler Daniele De Rossi og nyervervelsen Jonathan Silva (samt Patrick Schick, men det overrasker vel ingen på dette tidspunktet), men ellers er det fullt oppmøte. På motsatt side står Fabio Pecchias Hellas Verona, som i skrivende stund ligger nest nederst på tabellen med skarve 16 poeng, dette til tross for at laget har tatt et par svært imponerende skalper i form av 3-0 hjemme mot Milan og 4-1 borte mot Fiorentina. Mye av forklaringen på Verona-lagets traurige form finner man nok i angrepet, der årets toppscorer hittil er 17 år gamle Moise Kean med fire mål. Klubben valgte overraskende nok å selge Giampaolo Pazzini til Levante i januarvinduet, der den gamle storscoreren fortsetter den spanske klubbens tradisjon med å hente inn eldre, italienske spillere.

Det er ikke allverdens måter å pakke inn dette på, men Roma trenger tre poeng i morgen. Det finnes ingen unnskyldninger for nok et poengtap mot motstand som ikke bare er svakere, men nest svakest i ligaen, og skal Di Francesco overleve nok en måned som Roma-trener er dette en kamp som skal vinnes.

Det er han nok smertelig klar over selv også.